Bursa OSGB Firmaları Arasında Büyüyen Değer

Bursa OSGB Firmaları Arasında Büyüyen Değer

OSGB ler işyerlerine iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini vermek üzere kurulmuş ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yetkilendirilmiş kuruluşlardır. Yetki alınması için gerekli koşulların yerine getirilmesi şarttır. OSGB firmaları kuruldukları illerde ve bu ile kara sınırı olan çevre illerde faaliyet gösterebilir. Bursa Bursa OSGB Firmaları da hem Bursa’de hem de Bursa ve çevresinde isg hizmetleri vermektedir. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasasına göre en az bir işçi çalıştıran işyerleri dâhil tüm işyerleri işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı bulundurmak zorundadır. Çalışanlar için sağlıklı ve güvenli çalışma ortamı yaratmak işverenin temel görevidir.

Yasada belirtilmiş olan bu görevleri işveren kendi imkânlarıyla yerine getirebilir, iş sağlığı ve güvenliği personeli istihdam edebilir, diğer çalışmaları da kendi imkânlarıyla yürütebilir. Ama bu yöntem yasanın uygulanmasında bazı aksaklıklara, eksikliklere neden olabilir. Bu da yüklü para cezaları demektir. Bu nedenle işverenlerin büyük çoğunluğu OSGB firmalarında iş sağlığı ve güvenliği hizmeti almayı tercih eder. Bursa İş Güvenliği Firmaları bu kapsamda işyerlerine işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı temin etmektedir.

Firmalarda görevlendirilen isg personeli işverenin görevlendireceği teknik personelle birlikte hareket eder ve öncelikle işyerinde çalışanlar için risk oluşturacak şartları tespit eder. Çalışanları iş kazalarından ve meslek hastalıklarından korumak öncelikli hedeftir. Bunun için alınması gereken önlemler tespit edilir ve işverene sunulur. Ayırca isg personeli acil durum eylem planının hazırlanması, acil durum ekibinin kurulması ve acil durum tatbikatlarının yapılması hizmetlerini de verir. Çalışma ortamının gözetimi, periyodik sağlık muayeneleri, işe giriş muayeneleri, ilkyardım, yangın ve patlamalardan korunma eğitimleri de isg hizmetleri kapsamındadır. Bütün bu hizmetler yasada belirtildiği şekilde verilir.

Listesi içinde bulunan firmalar bu hizmetleri vererek işverene büyük avantajlar sağlamaktadır. İşveren OSGB lerden personel temin ederek ayrı ayrı personel arayışında olmaktan kurtulur. İşyeri hekimi, diğer sağlık personeli ve iş güvenliği uzmanının maaşlarını, sigorta primlerini ve kıdem tazminatlarını bağlı olduğu OSGB öder. Hizmetlerin tek elden verilmesi yasanın eksiksiz uygulanmasını sağlar. İş kazalarının ve meslek hastalıklarına yakalanmanın en aza indirilmesi maddi ve manevi kayıpların yaşanmasını da önler.

Kaynak :