Bursa’da 2 bin polisle “huzur” operasyonu

Bursa'da bayram öncesi ve bayramın birinci günü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı 2 bin polis operasyon gerçekleştirdi.
Bursa’da 2 bin polisle “huzur” operasyonu

Bursa'da bayram öncesi ve bayramın birinci günü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı 2 bin polis operasyon gerçekleştirdi. Operasyona narkotik köpekleri de destek verdi.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, olabilmesi muhtemel olayları önceden önleyebilmek, işlenmiş suçların firari sanıklarının yakalanmasını sağlamak, huzur ve güven ortamının muhafazasını temin etmek amacıyla 2 bin polisin katıldığı huzur operasyonu gerçekleştirdi. Merkez Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ilçelerinde gerçekleştirilen operasyona Terörle Mücadele, Narkotik, Kaçakçılık ve Organize Şubesi'ne bağlı ekipler ile narkotik köpeği Alfa da destek verdi. Saat 18.00'de operasyonun başlamasıyla önceden tespit edilen mahalle, sokak ve iş yerlerine giren ekipler, geniş çaplı aramalar gerçekleştirdi. Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi'ne bağlı narkotik köpeği Alfa, bölgede bulunan ev, araba ve iş yerlerinde arama yaptı. Özellikle merkez Yıldırım ilçesi Beyazıt Mahallesi ve Meydancık Mahallesi'nde yoğunlaşan ekipler, 100 adet extacy hap, 35 gram esrar, 10 gram metamfetamin ele geçirdi. Asayiş ekiplerinin yaptığı diğer uygulamalarda ise 10 adet tabanca, 1 adet av tüfeği, 132 mermi ve 1 çalıntı motosiklet ele geçirildi.

Toplam 2 bin 500 kişiye GBT sorgusu yapılırken, 300 otomobil sorgulandı. Ekipler, farklı suçlardan haklarında yakalama kararı bulunan 36 şüpheliyi gözaltına alarak emniyete götürdü. 14 farlı noktada eş zamanlı gerçekleşen trafik uygulamalarında ise 11 sürücüye cezai işlem uygulanırken, 1 ehliyetsiz sürücü yakalandı.

Gazino, bar, disko ve taverna gibi alkollü gece mekanlarına da operasyon düzenleyen polis ekipleri, 18 yaşını doldurmamış müşterileri içeriye alan, işletmede yaşı küçük kişi çalıştıran ve kapanış saatlerine riayet etmeyen mekanlara cezai işlem uyguladı.

27 Nisan'da Bursa Ulu Camii'de yaşanan canlı bomba saldırısının ardından İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, tarihi han, çarşı, cami ve türbelerde de güvenlik önlemini üst seviyeye çıkarttı. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun olduğu bölgelerde görevlendirilen resmi ve sivil ekipler, hal ve hareketlerinden şüphelendikleri şahıslar üzerinde GBT sorgusu, üst ve çanta araması yaptı.

Bursa’da 2 bin polisle “huzur” operasyonu

Bursa’da 2 bin polisle “huzur” operasyonu

Kaynak: