Bursa'da "baltalı" cinayet davası

Bursa'da "baltalı" cinayet davası

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, baltayla önce köpeğini, ardından da babasını öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı.

Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Mustafa Umutlu (47) ile tarafların avukatları katıldı.

Şizofreni hastası olduğu iddia edilen ve hakkında müebbet hapis cezası istenen Umutlu, savunmasında, duruşma salonuna neden geldiğini bilmediğini söyledi.

Umutlu, savunmasını yapacak durumda olmadığını ifade ederek, "Babamı öldürdüğüm ile ilgili bilgiler soruyorsunuz. Babam sağdır, sağ olması kimlikte görülmez. Rahatsızlığım olup olmadığını bilmiyorum ama şu anda kalçamda bir ağrı var. Bir olayı daha hatırlıyorum, babama baltayla vurdum." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Umutlu'nun akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenebilmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumundan gelecek raporun beklenmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Tatkavaklı Mahallesi'nde, geçen şubat ayında, şizofreni hastası olduğu ileri sürülen Mustafa Umutlu, evde kimsenin olmadığı sırada eline bir balta alarak, bahçedeki köpeğini, ardından gürültüyü duyup çıkan babası Lütfi Umutlu'yu (76), öldürmüştü. Komşuların "155 Polis İmdat" hattını araması üzerine olay yerine gelen güvenlik güçleri, Lütfi Umutlu'nun cesedini bulmuştu. Kaçarken görülen Mustafa Umutlu, kendisine yaklaşan polisleri görünce üzerine mazot döküp yakmak istemiş, biber gazıyla etkisiz hale getirilerek yakalanmıştı.