Bursa'da FETÖ propagandası yapan örgüt üyesi 3 kişi yakalandı

Bursa'da FETÖ'nün propagandasını yapıp, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ettikleri ve terör örgütüne üye oldukları iddia edilen 3 kişi yakalandı.
Bursa'da FETÖ propagandası yapan örgüt üyesi 3 kişi yakalandı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, "Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) propagandası yaptıkları, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ettikleri ve silahlı terör örgütüne üye oldukları" iddia edilen 3 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Turgutalpköy Mahallesi'nde ikamet eden İ.D. (47), İ.Z. (56) ve M.S'nin (62), FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz'da mahalle meydanında havaya ateş ettikleri, yapılacak duyuruları engellemek maksadıyla caminin şalterlerini kapattıkları belirlendi.

İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince gözaltına alınan 3 şüphelinin ev, iş yeri ve araçlarında arama yapıldı.

Aramalarda Fetullah Gülen'e ait kitaplar ve tabanca ile harici bellek ele geçirildi 

Arama ve kontrollerde, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'e ait kitaplar ve yayınlar ile 2 adet av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca, dizüstü bilgisayar ve harici bellek ele geçirildi.

"FETÖ'nün propagandasını yaptıkları, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ettikleri ve silahlı terör örgütüne üye oldukları" öne sürülen 3 şüpheli, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.