Bursa'da okul ve cami açılışı

BTSO Eğitim Vadisi'nde yapımı tamamlanan TOBB Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Camisi törenle hizmete girdi- TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu:- "İş adamı olarak söylüyorum, yaptığınız her türlü yatırımın muhakkak bir riski var.
Bursa'da okul ve cami açılışı

BURSA (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "İş adamı olarak söylüyorum, yaptığınız her türlü yatırımın muhakkak bir riski var. Kar da edersiniz zarar da. Ancak tek bir yatırım var ki kesinlikle zarar etmezsiniz. O da eğitime yapılan yatırım." dedi.

Hisarcıklıoğlu, BTSO Eğitim Vadisi'nde inşa edilen "TOBB Anadolu İmam Hatip Lisesi" ile "Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Camisi"nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, kendisini en çok yapılan okulların gururlandırdığını söyledi.

Zaman zaman eğitim yatırımlarına neden bu kadar önem verdiğinin sorulduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:

"Ben bir iş adamıyım. İş adamı olarak söylüyorum, yaptığınız her türlü yatırımın muhakkak bir riski var. Kar da edersiniz, zarar da. Ancak tek bir yatırım var ki kesinlikle zarar etmezsiniz. O da eğitime yapılan yatırım. Bunda hem siz kazanırsınız hem şehriniz hem de ülkeniz kazanır ve devamlı da kar yapar. Çünkü diyor ki '3 kişinin amel defteri kapanmaz. Geride hayırlı evlat bırakan, hayırlı bir ilim bırakan ve arkasında hayırlı bir eser bırakan.' 1 milyon 500 bin tüccar ve sanayici adına, inşallah bunların amel defterlerinin açık olması için biz de bu yatırımlarımızı yapıyoruz."

- "Eğitime yapılan yatırım ülkeye en büyük hizmettir"

Hisarcıklıoğlu, 81 ilin tümünde eğitim yatırımları yaptıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Yapmaya da devam ediyoruz. Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden biri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'ni kurduk. Biliyoruz ki eğitime yapılan yatırım ülkeye en büyük hizmettir. Çünkü bir ülke ne kadar iyi eğitimliyse o kadar zengin olur. O halde anneler babalar, kızlarımızı erkeklerimizi okutacağız. Onlar sadece sizlerin evlatları değil aynı zamanda bu ülkenin de evlatları. Onlara ihtiyacımız var ve en iyi şekilde yetiştirmemiz lazım."

Öğrencilere seslenen Hisarcıklıoğlu, "Sevgili öğrenci kardeşlerim, bu güzel okulun sizlere kazandırdığı bilgi, beceri ve deneyimle sizleri parlak bir geleceğin beklediğine eminim. Gözünüz hep yükseklerde olsun, hedefiniz, hayalleriniz olsun ve çok çalışın. Ailenize, vatanınıza, milletinize hayırlı evlat olun." dedi.

- "İlimle donanmış güçlü bir neslin yetişeceğine olan inancım tam"

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da oda olarak bugüne kadar eğitim alanında yaptıkları yatırımların tutarının 600 milyon lirayı aştığını belirtti.

Burkay, iş dünyasının çatı kuruluşu TOBB'un, ülkenin farklı şehirlerinde ilk öğretimden teknik eğitime kadar farklı alanlarda çok önemli yatırımlara imza attığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Bugün Sayın Valimizin de desteği ve öncülüğüyle Bursa'ya kazandırılan TOBB Anadolu İmam Hatip Lisemiz, 13 bin metrekarelik alanda bin 500 öğrenci kapasitesinin yanı sıra kütüphanesi, müzik odası, resim atölyesi ve laboratuvarlarıyla modern bir yapı olarak ortaya çıktı. TOBB Anadolu İmam Hatip Lisesi yatırımı için Sayın Valimiz İzzettin Küçük, Sayın Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu ve bu yatırımın gerçekleştirilmesinde emeği olan herkese şükranlarımı sunuyorum. Burada hem dünyevi hem de uhrevi bütün alanlara hitap eden ve ilimle donanmış güçlü bir neslin yetişeceğine olan inancım tamdır."

Bununla birlikte BTSO olarak kendilerinin de Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğünün talepleri doğrultusunda bölgenin ihtiyaçlarını da gözeterek BTSO Camii'ni inşa ettiklerini ifade eden Burkay, "Özgün mimarisi ve tasarımıyla öne çıkan BTSO Camii, aynı zamanda okulumuzun da uygulama sahası olacak. Hayırla anılacak bu yatırımların hayata geçirilmesinde desteklerini esirgemeyen BTSO Meclis üyesi arkadaşlarıma da bu vesileyle bir kez daha şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu da TOBB ve BTSO yöneticilerine bu kıymetli eserleri şehre kazandırdıkları için teşekkür etti.

Konuşmaların ardından okul ve caminin açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: