Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Bursa’dan 1 puan!

Bursa’dan 1 puan!

Türk futbolunda çizgi ve istikrar yok, bu sene sıra dışı bir sezon yaşıyoruz. Ardında herhangi bir kitle bulunmayan Başakşehir takımı en yakın rakibinin, 8 puan önünde ligde lider durumda.

Konyaspor ise ikinci yarıya iyi başladı ve 2 maçta 6 puan topladı. Haftaya 31 puanla 4. sırada giren Konyaspor, bu hafta Bursa’da kazanıp ligde 3. sıraya yerleşmek istiyordu. Bursa, Konyaspor için her zaman çok zor bir deplasman olmuştur, Bursaspor devre arası transfer yasağı sebebiyle kadrosuna takviye yapamayan ekiplerden. Ligin az gol atıp, az gol yiyen takımlarından Bursaspor karşısına Konyaspor çok büyük umutlarla çıktı.

Bursaspor-Konyaspor mücadelesi iki takım açısından da farklı hedefler belirlemek için oldukça önemliydi, mücadelenin ilk yarısı beklentimin aksine çok hareketli geçti. Konyaspor Ömer Ali ve Jahoviç ile pozisyon bulurken, Bursaspor Yusuf ve Latoolevichi ile kanatlardan topu iyi getirdi. Maç öncesi Bursaspor’un bu kadar etkili olmasını beklemiyordum, Samet hoca ilk yarıda Skubic’in önünü Umut ve Latolevichi ile tıkayınca, Traore de etkisiz kalınca, Konyaspor sağ kanadı hiç kullanamadı. Solda ise Konyaspor’un belalısı Yusuf, Zuta’yazor anlar yaşattı. 43 te Serkan penaltıyı kurtarınca mücadelenin ilk 45 dakikası golsüz sona erdi.

Müsabakanın ikinci yarısında da istekli ve arzulu olan taraf Bursaspor oldu. Konyaspor müsabaka boyunca istediklerini yapmakta çok büyük güçlük çekti. Maçın ikinci yarısında Konyaspor belki Fofana ile golü de bulabilirdi ama olmadı. Bursaspor ve Samet hoca dersine çok iyi çalışmış, Konyaspor karşısında kazanmak için her şeyi yapan bir Bursaspor izledik. Aytaç Kara orta alanda çok başarılı bir müsabaka oynadı. Ömer Ali sakatlanınca Konyaspor, Bursaspor’a karşılık vermekte çok zorlandı. Traore ve Fofana bu sezon sözleşmesi bitecek oyuncular. Konyaspor duygusal bir karar verip bu 2 oyuncu ile sözleşme yenilememeli. Konyaspor’un böyle maçlarda katkı alacağı oyunculara ihtiyacı var. 

Son dönemde dikkatimi çeken bir başka konu, Konyaspor duran top kullanırken çok zaman kaybediyor. Taktik anlayış gibi gözüküyor olsa da oyuncular kart görebilir.

Konyaspor, Bursa deplasmanında 1 puan kazandı, 2 puan kaybetti de diyebiliriz. Kötü günde 1 puan hem de Bursa’da kazanç olarak değerlendirmek gerekir. Bu tür maçlarda kilit açacak ekstra oyunculara ihtiyaç var, Konyaspor’da o şablona uyan tek oyuncu Hurtado o da sakat. 

Ben Bursaspor karşısında mücadele eden Konyaspor’u beğenmedim, futbol şansı Konyaspor’un yanında olmasa, Serkan gününde olmasa Konyaspor için kötü sonuç olabilirdi. Aykut Kocaman’ın sahada en büyük kozlarından biri Ömer Ali, Ömer Ali olmayınca Konyaspor sahada 1 kişi eksik oluyor. Traore hızıyla oynayan oyuncuydu, sakatlanınca hızı da kalmadı boşu boşuna kadroda yer işgal ediyor. Fofana ise her zaman olduğu gibi futbol aklı yok, kaçırdığı pozisyon inanılmazdı. Jahovic bu hafta çok istekliydi ama golünü atamadı. Bursa deplasmanından alınacak önemli dersler var. Konyaspor özellikle deplasmanlarda Ömer Ali’siz mücadele etmenin yolunu bulmalı. 

Konyaspor önümüzdeki hafta Malatyaspor  ile mücadele edecek, iç sahada Konyaspor için tabelaya 3 puan yazıyoruz ama ligin zirvesinde yer alabilmek için çok önemli bir iç saha mücadelesi olacak.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR