Bursaspor 20 bin forma satışı hedefliyor

Yeni sezon formalarını dün satışa çıkaran Bursaspor, 20 bin forma satışı hedefliyor.
Bursaspor 20 bin forma satışı hedefliyor

Yeşil-beyazlı takımın 2016-2017 sezonunda giyeceği formalar resmi ürünlerin satıldığı Bursastore’da satışa çıktı. Bu sezon 4 farklı forma ile sahadaki yerini alacak Bursaspor'un giyeceği formalar 99.90 TL fiyatla satışa sunuldu. Bursastore'dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Osman Dinsever İHA'ya yaptığı açıklamada, formalara güzel bir ilginin olduğunu belirterek, "İnşallah bu ilgi devam eder. Etmesi de lazım. Formanın ne olduğunu bazen sorguluyorlar. Bence yargılamaya gerek yok. Biraz önce arkadaş geldi, 'Maaşımı aldım, koşarak geldim' dedi. Bursaspor benim, onun değil, Bursa'nın takımı. Yönetimde olsam bile taraftar gözüyle bakıyorum. Taraftar da olsaydım, imkanım doğrultusunda alırdım formaları. Herkes 'şu forma böyle olmuş, şu forma şöyle olmuş' diyor. Ben bunu yanlış görüyorum. Takımının forması sonuçta. Önemli olan bunu sevmek. Sırf destek amaçlı düşünmek lazım. Ali Başkan önderliğinde herkes taşın altına elini ciddi anlamda koydu. Ali Başkan ciddi Bursasporlu" dedi.

"20 bin forma inşallah biter diye düşünüyoruz"
20 bin forma siparişi verdiklerini ifade eden Dinsever, "20 bin forma inşallah biter diye düşünüyoruz. Fiyatları diğer kulüplere göre çok makul. Aynı fiyata almamıza rağmen çocuklarınınkini 80 TL, büyüklerininkini 100 TL'de bıraktık. Kar marjı çok düşük. Bu senekiler bize özel gibi oldu. Güzel şeyler yaptık. İnşallah herkes ilgi gösterir. Ekonomik şartları biz de biliyoruz. 100 TL'de bıraktık. Büyük bir kar amacı yok" diye konuştu.

"Geçen sene 12 bin tane formayı zor bitirdik"
Formaların satışa çıkmadan önce korsanlarının çıktığını dile getiren Osman Dinsever, "Herkes 'Bursasporluyum' diyor. Bence bunları koruyacak olan sadece Bursasporlular. Ben bin tane avukat tutsam yine takip edemeyiz. Bu marka benim değil, Ali Başkanın değil, Bursa'nın markası. Belki de 1 milyon taraftarımız var ama stadımızı sürekli dolduran 20 bin, 30 bin kişi bu olaylara hakimler. Ben de konfeksiyon işi yapıyorum. Benim korsanımı her yerde yapabilirler. Çok da önemli değil ama Bursaspor'un korsanına 30 bin kişi yada 1 milyon kişi asla izin vermemesi lazım. Böyle sahip çıkarsak kimse 1 tane taklit ürün yapamaz, satamaz. 30 lira, 40 lira için kendi markamı ezdirmem. 'Stadı 40 bin kişi dolduracağız' diyoruz, 20 bin forma var ama biz 'bitirebileceğiz mi?' diye korkuyoruz. Bu ne kadar acı bir şey. Hepsini bırakın birer tane forma alsalar yetmeyecek, yetmemesi lazım. Geçen sene 12 bin tane formayı zor bitirdik. En son Batalla'yı aldık, 600-700 satınca anca bitti. Ali Başkan '40 bin alalım' dedi ama ben, '20 bin alalım yine yaptırırız' dedim. Yeter ki taraftar istesin" şeklinde konuştu.