"Bursaspor’da kalmayı çok istiyorum"

"Bursaspor’da kalmayı çok istiyorum"

Bursaspor'da kiralık olarak forma giyen 26 yaşındaki Venezuelalı oyuncu oyuncu Del Valle, yeşil-beyazlı takımdaki geleceğine ilişkin yaptığı açıklamada, "Benim onların uzun süreli oyuncusu olmamı isterlerse bununla alakalı girişimlerde bulunacaklardır. Ben bunu zaten çok istiyorum. Eğer kararı verirlerse ben bütün kalbimle Bursaspor'un oyuncusu olacağım" dedi.

Yeşil-beyazlı kulübün sezon başında Portekiz ekibi Rio Ave'den 1 yıllığına kiraladığı 26 yaşındaki orta saha oyuncusu Del Valle, ligin geride kalan 4 haftasında gösterdiği performansla teknik heyet ve camiadan tam not aldı. Kısa sürede taraftarların sevgilisi haline gelen Venezuelalı oyuncu, Bursaspor'daki geleceği hakkında İhlas Haber Ajansı'na (İHA) özel açıklamalarda bulundu.

"Takımıma katkı yapabildiğim her gün kendimi çok daha mutlu hissediyorum"

Dün Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan Bayrampaşa karşılaşmasını değerlendiren Del Valle, "Oyuna yedekten giren oyuncular mutlaka oyunda bir şeyleri değiştirmek ve takıma katkı vermek için giriyorlar. Ben de bu hedefle girdim oyuna ve takımıma asistle katkı yapabildiğim için çok mutluyum. Aile gibiyiz. Çok güzel bir ortamımız var. Herkes elinden gelenin en iyisini yapıyor. Ben de bunun bir parçasıyım. Takımıma gollerle, asistlerle katkı yapabildiğim her gün kendimi çok daha mutlu hissediyorum" dedi.

"Başakşehir maçından sonra negatif hislerimi oluşmuştu"

'Başakşehir mağlubiyetinden sonra sadece taraftarlarımızda ya da camiamızda değil, takım içinde de kısa süren bir negatif hislerimiz oluşmuştu" diyen Del Valle, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kendimize "Ne yapıyoruz?" dedik. Fakat bu durumdan hemen ayıldık. Çünkü kendimizi o şekilde hissedemezdik. Ayağa kalktık ve daha fazla çalışmamız, daha fazla ortaya futbol koymamız gerektiğinin farkındaydık. Çalışmalarımızın sonucunda da Fenerbahçe'yi deplasmanda, Kayserispor'u da içeride yendik. Bunlar bizim çalışmalarımızın ve zor saniyelerde güçlü kalabilme kabiliyetimizin bize verdiği galibiyetlerdi. Çalışmaya devam ediyoruz. Herkes elinden geleni yapmaya devam ediyor. Biz sezon sonunda nerede olacağımızı şu anda düşünmüyoruz. Adım adım gidiyoruz. Maç, maç düşünüyoruz. En sonunda hak ettiğimiz yerde olacağımıza inanıyoruz. Çalışırsak da çok daha iyi yerlerde olacağımızı düşünüyoruz."

"Kasımpaşa ile ilgili aklımda kalan hiçbir şey yok"

Ligin 5. haftasında Timsah Arena'da karşılaşacakları Kasımpaşa maçını da değerlendiren Del Valle, "Diğer maçlardan hiçbir farkı olmayacak. Ben elimden geldiğince tüm karşılaşmalara en üst düzey konsantrasyonla ve motivasyonla hazırlanmaya çalışıyorum. Elimden gelenin fazlasını koymaya çalışıyorum. Bu karşılaşmanın diğer karşılaşmalardan farkı olmayacak. Ben yine elimden geleni yapmaya çalışacağım. Kasımpaşa ile oynayacak olmamız benim için özel bir durum. Aslına bakarsanız heyecan yaratmıyor. Kasımpaşa ile ilgili aklımda kalan hiçbir şey yok. "Keşke daha iyisini yapsaydım" dediğim bir maç yok. Kasımpaşa'da oynadığım her karşılaşmada elimden gelenin en iyisini yaptım ve geriye dönük baktığımda içimde kalan hiçbir şey yok. Bugün olduğum yerde Kasımpaşa'daki performansım sayesinde varım. O sayede buraya geldim. Arkadaşlarımı görecek olmak güzel ama onlara karşı galip gelmek çok daha güzel olacak" dedi.

"Bursaspor taraftarı kalbinin kazanılması en zor taraftar"

Bursaspor taraftarının Türkiye'de kalbinin kazanılması en zor taraftar olduğunu dile getiren Venezuelalı oyuncu, "Ben bunu çok iyi biliyorum. Onların kalbini kazanmışsanız ve o yolda ilerliyorsanız saha içinde ve saha dışında kulübe vereceğiniz katkıdan emin olmuşlar demektir. Dolayısıyla onların sevgisini kazanma yolunda olduğumu görmek, duymak benim için güzel bir gösterge" diye konuştu.

"Bursaspor'da kalmayı çok istiyorum"

Bursaspor'da kiralık olarak forma giydiğini hatırlayan Del Valle, "Bir yandan Bursaspor için elimden gelenin en iyisini yapıyorum ama bir yandan da başka bir kulübün kontratlı futbolcusuyum. Onlar benim üzerimde hak sahibi olmaya devam ediyorlar. Bursaspor verecek burada kararı. Benim onların uzun süreli oyuncusu olmamı isterlerse bununla alakalı girişimlerde bulunacaklardır. Ben bunu zaten çok istiyorum. Eğer kararı verirlerse ben bütün kalbimle Bursaspor'un oyuncusu olacağım. Eğer bunun tersinde karar verirlerse de görev sürem bitene kadar yine Bursaspor formasının hakkını verme adına en iyisini yapmaya devam edeceğim" diye konuştu.

"Pablo'nun varlığı bile benim için yeter"

Takımın Arjantinli yıldızı Pablo Martin Batalla'dan her gün yeni bir şey öğrendiğini ifade eden 26 yaşındaki oyuncu, "Saha içinde ve saha dışında biz bir aileyiz. Bu ailenin bir arada kalmasındaki en önemli çimento görevi gören adamlardan bir tanesi de Pablo'dur. Çünkü kulüp için amblem oyuncu. Kulübün ikonu haline gelmiş bir oyuncu. Hem saha içinde yaptıklarıyla hem de saha dışında Bursaspor'u temsil etme biçimiyle bize hem örnek oluyor hem de bir arada tutuyor. Biz çok mutlu bir aileyiz. Antrenmanlarda, saha dışında ve saha içinde pozitif şeyler yapmaya çalışıyoruz. Son dönemde aldığımız galibiyetlerle de bu pozitif havayı pozitif sonuçlara dönüştürmeyi başardık. Pablo'nun varlığı bile benim için yeter. Ben her gün ondan bir şeyler öğreniyorum. Her gün bana mutlaka katkıda bulunuyor. Onun yanında olduğumu hissetmek onunla arkadaş olduğumu hissetmek benim için çok değerli. Aynı zamanda Jorquera'nın varlığı da benim Bursa'da rahat etmemi sağlayan en önemli faktörlerden bir tanesi" şeklinde konuştu.

Kaynak: