'Bütün Ortadoğu'nun umudu Türkiye'dir'

Suriye Dosluk Derneği Başkanı Aygün, "Bütün Ortadoğu'nun umudu Türkiye'dir. Türkiye devleti ve hükümetinin, FETÖ'nün darbe girişiminden dolayı Türk ve Müslüman alemi büyük üzüntü içindedir" dedi.
'Bütün Ortadoğu'nun umudu Türkiye'dir'

Suriye Dostluk Derneği Genel Başkanı Kadriye Esra Aygün, Türkiye'nin Ortadoğu'nun umudu olduğu, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi nedeniyle Türk ve Müslüman aleminin büyük üzüntü duyduğunu belirterek, "Türkler; demokrasilerine, iradelerine sahip çıkarak gelecek nesillerine istikrarlı ve özgür bir ülke bırakacaklarını bir kere daha bütün kainata gösterdiler" dedi.

Taksim Meydanı'ndaki Cumhuriyet Anıtı’nda bir araya gelen Suriyeli Sivil Toplum Kuruluşları (STK), FETÖ darbe girişimine tepki gösterdi.

Suriyeli STK'larca hazırlanan ortak metni okuyan Suriye Dostluk Derneği Genel Başkanı Aygün, "Bütün Ortadoğu'nun umudu, Türkiye'dir. Türkiye devleti ve hükümetinin, FETÖ'nün gerçekleştirdiği darbe kalkışması nedeniyle Türk ve Müslüman alemi büyük üzüntü içindedir. Çünkü Türkiye başarılı ve güçlü bir devlettir. Ortadoğu'nun umudu Türkiye sıkıntılar yaşatıldı. Ancak Türkiye; Cumhurbaşkanı, basını ve tabii ki halkıyla dik durarak darbeyi püskürtmüş ve tüm dünyaya ve İslam alemine örnek oluşturmuştur" diye konuştu.

Aygün, darbe girişimi sırasında şehit olan herkese Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileğinde bulunarak "Türk, Kürt, Arap ve mazlumların umudu Türkiye devletine güçlü yarınlar temenni ederiz" ifadelerini kullandı.

"Darbeye hayır" protestosuna, Suriye Dostluk Derneği'nin yanı sıra, Suriye Türkmen Meclisi, Suriye Ekonomik Forumu, Bayır-Bucak Derneği, Arap Akademisyenler Derneği, Suriye Türkmenler Kitlesi, RAI Stratejik Araştırma Derneği, Suriye Türkmenleri Gençlik Kolları, El İnsan Derneği, İş Adamları Derneği ve Suriye Türkleri Derneği destek verdi.