'Bütün siyasi partiler bu süreçte omurgalı durmuştur'

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, FETÖ'nün darbe girişiminin önlenmesine ilişkin, siyasetin geçmiş dönemdeki yanlış hareketlerinden, ana muhalefetinden muhalefetine kadar herkesin ders aldığını söyledi.
'Bütün siyasi partiler bu süreçte omurgalı durmuştur'

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin önlenmesine ilişkin, siyasetin geçmiş dönemdeki yanlış hareketlerinden, ana muhalefetinden muhalefetine kadar herkesin ders aldığını söyledi.

Kızılay Meydanı'nda darbe girişimine tepki amacıyla düzenlenen protesto eylemine katılan Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konfederasyonunun, darbe girişiminin anlaşılmasının hemen ardından bütün teşkilatları ve üyeleriyle aktif rol oynayarak, halkı darbe girişimini protestoya teşvik ettiğini söyledi.

Geçmişteki darbelerden gerekli derslerin çıkarılmış olduğunun görüldüğünü anlatan Yalçın, "Siyasetin geçmiş dönemdeki yanlış hareketlerinden, ana muhalefetinden muhalefetine, herkes ders almış ve bütün siyasi partiler bu süreçte omurgalı durarak, 'Bu darbe girişimine teslim olmayacağız' demiştir." ifadelerini kullandı.

Türk milletinin genci ve yaşlısıyla sergilediği omurgalı duruşla darbe girişiminin önlenmesinde önemli rol oynadığına dikkati çeken Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O gece ortaya konulan Türkiye genelindeki toplumsal mutabakat, duruş bugün daha da kavi bir şekilde gösterilmiş, bu insanlar 48 saati geçkin süre gözlerini kırpmayarak burada alanları tutmuştur. Bu tehdidi bir bayrama, bir şenliğe dönüştürerek, 'demokrasi bayramı' diyerek Başbakan'ın ifade ettiği bu terimin nasıl bir şey olduğunu göstermiştir."

Türk halkının paralel ihanet çeteleri ve paramiliter yapılara teslim olmayacağını gösterdiğini vurgulayan Yalçın, "Türkiye'de darbecilere çanak tutacak sendikalar, konfederasyonlar yerine bir milyon üyesiyle Türkiye genelindeki tüm teşkilatlarına 'Bu gece gözünüzü kırpmayacaksınız, alanları tutacaksınız' diyen bir Memur-Sen vardır. Bundan sonra Türkiye'nin önü aydınlıktır diyorum."