Ali Küçükceran

Ali Küçükceran

BÜYÜK AVANTAJ

BÜYÜK AVANTAJ

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Torku Konyaspor’umuz büyük bir işe imza attı. Maç öncesinde yapılan tahminlerde yeşil beyazlılara şans verenlerin sayısı oldukça azdı. İki ayaklı maçların en büyük özelliği deplasman takımının atacağı gollerin öneminin çok büyük olması ve ilk maçta gol yememektir. Aykut Kocaman’ın öğrencileri deplasman takımı olmalarından ve büyük takımla oynadıklarından dolayı sahaya gol yememek için çıktı. Futbolun en basit kurallarından biri de böyle maçlarda gol yemeyip kontra atakla gol atarak maçı kapatmaktır. Gol atamasan bile gol yememek çok önemlidir ki ikinci maça avantajlı çıkasın.

Torku Konyaspor’un nasıl bir oyun anlayışı ile sahada olacağı tahmin edilirken böyle bir ilk on birle maça başlayacağını kimse tahmin etmezdi. İtiraf etmeliyim ki bu kadroyu görünce bayağı bir tedirgin oldum fakat Aykut Kocaman’ın öğrencileri ortaya koyduğu performansla beni şaşırttı. Bu da demek oluyor ki oynayan oynamayan kim olursa olsun Aykut Kocaman futbolcularını tamamen hazır tutuyor. Bunu böylesine önemli bir rakip karşısında ortaya konulan oyundan sonra gayet iyi anlıyoruz. Maça ev sahibi ekip daha istekli başladı. Beşiktaş şu anda Türkiye’de en açık futbolu oynayan takım olma sebebiyle de maça istekli başlayacaktı. Önemli olan bu istekli futbolu oynayan Beşiktaş’a karşı iyi savunma yapabilmekti. Beşiktaş ilk yarı boyunca topa sahip olan taraftı, köşe vuruşundan golü de buldu.

Torku Konyaspor ikinci yarıya evham yaparak bir anca gol bulma amacı ile şuursuzca atak yapsaydı maç farka gidebilirdi. İki ayaklı bir maç olduğunu unutmayan yeşil beyazlılar kontrollü oyunu bırakmadı. Ani bir atak sonucunda kazanılan ve golle sonuçlanan bir serbest vuruş ve kırmızı kart sonrasında oyun tamamen yeşil beyazlıların lehine gelişti. Özgüveni yakalayan Torku Konyasporlu futbolcular maçın ilerleyen dakikalarında net pozisyonlarla birlikte galibiyet golünü de buldular. Değerlendirilebilseydi maç daha da farklı bitebilirdi ama bu sonuç da yeşil beyazlılara büyük avantaj kazandırdı. Konyalı futbolseverlere ikinci maçı mutlaka kaçırmamaları gerektiğini duyurmak isterim. Taraftarı ile futbolcusu ile el ele kupaya yürüyen bir Torku Konyaspor dileğiyle…   

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Küçükceran Arşivi
SON YAZILAR