Konya'da Çifte Vuslat

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şeb-i Arus Törenleri için geleceği Konya’da, bugün saat 13.00’te Mevlana Meydanı’nda gerçekleştirilecek mitingde dünyaya önemli mesajlar verecek.
Konya'da Çifte Vuslat

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şeb-i Arus Törenleri için geleceği Konya’da, bugün saat 13.00’te Mevlana Meydanı’nda gerçekleştirilecek mitingde dünyaya önemli mesajlar verecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, yapımı tamamlanan eserlerin toplu açılışını gerçekleştirecek.

Konya, her yıl olduğu gibi bu yıl da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Şeb-i Arus Törenlerinde Konya’da ağırlayacak. Artık nefesler tutuldu ve dev buluşma için geri sayım başladı. Cumhur, başkanıyla kucaklaşacak. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Konya’dan Türkiye'ye ve dünyaya seslenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mevlana Meydanı’nda saat 13.00’te başlayacak mitingde Konyalılara hitap edecek. AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından yapılan hummalı çalışmalar tamamlandı. AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı tarafından yapılan açıklamada, bütün Konyalılar bu büyük buluşmaya davet edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla Mevlana Meydanı’nda düzenlenecek olan mitingde, Konya’da yapımı tamamlanan 99 eserin toplu açılış töreninin de gerçekleştirileceği öğrenildi. Açılışı yapılacak olan eserlerin arasında, başta Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 26 yatırım yer alırken, bakanlıkların, üniversitelerin ve belediyelerin yatırımları da yer alıyor. Açılışı yapılacak yerlerin toplam maliyetinin 1 milyar 464 milyon lirayı bulduğu öğrenildi.

7 BÖLGE ŞEKLİNDE AÇIKLANACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Konya’nın 31 ilçesinin belediye başkanı adayını açıklaması bekleniyordu. Ancak alınan bilgiye göre; aday tanıtım programları 7 bölgeye ayrılarak ileriki bir tarihte yapılacak. Konya programında, saat 18.30’da düzenlenecek olan Geleneksel Şeb-i Arus yemeğine katılacak olan Erdoğan, burada Konya’daki sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri ve protokol üyeleri ile bir araya gelecek. Yemekte ayrıca uluslararası misafirlerin de olacağı öğrenildi. Yemek programından sonra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya programı kapsamında Hazreti Mevlana’nın 745. Vuslat Yıldönümü Anma Etkinliklerinin son gününde Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Spor Merkezi'nde gerçekleştirilecek Şeb-i Arus törenine de katılacak.

SEYFULLAH KOYUNCU / YENİ HABER GAZETESİ