Hasan Mutluoğlu

Hasan Mutluoğlu

BÜYÜK DEVLET OLMAK

BÜYÜK DEVLET OLMAK

Kış mevsiminin şartları gün geçtikçe ağırlaşmaya başladı. Çoğumuz sıcak ev ortamında,kaloriferli evlerde,”Karnımız tok,sırtımız pek.”yaşıyoruz.

Soğukla,açlıkla,güvenle ve barınma ile alakalı problemimiz yok.!? Öyle mi acaba..?”Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir.”buyuran Peygamberimiz (S.A.V) bize “Dikkat et,etrafına iyi bak,bencillikten uzak dur.”ihtarını vermekte.

Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’ de Allah(C.C) “Bütün Mü’minler kardeştir.”(Hucurat/10)buyuruyor.Müslüman olmanın,kardeş olmanın ve komşu olmanın gerekleri bizlere her an hatırlatılmakta ve gereğinin yapılması konusundaki sorumluluğumuz vurgulanmaktadır.

Komşumuz Suriye’de iki yıldır savaş ve kargaşa devam ediyor.Ne zaman sona ereceği belli değil.Suriye’den ülkemize sığınan Müslüman mülteci kardeşlerimiz sınır şehirlerindeki kamplarda barındırılmaya çalışılıyor.

Bu insanlar,kendi ülkelerinde güven altında olmadıklarından ülkemize sığındılar.Allah’ın(C.C) bize verdiği en büyük nimetlerden birisi de GÜVENLİK olduğunu unutmayalım.Ülkede güven olmazsa,açlık varsa,soğuktan ve tehlikelerden koruyabilecek barınma imkanı yoksa –ki Suriyeli Müslüman kardeşlerimizin durumu böyle-sığınılacak emniyetli bir yer ararsın.

Allah’a şükür ki ülkemiz,sığınılabilecek güvenli bir ülke.Tarih boyu bu böyle idi.Çok şükür;bu özelliğini devam ettirdiğine şahidiz.

Türkiye Suriyeli kardeşleri için yardıma seferber oldu.Mültecilerin zorlaşan hayat şartlarını kolaylaştırmak amacı ile devlet,millet ve sivil toplum kuruluşları yardım için harekete geçtiler.

“Bir EKMEK bir BATTANİYE”diye başlayan yardım kampanyası oldukça ilgi çekti.ALLAH bu Devlete/Millete zeval vermesin.Yardımlar,gazete ve televizyon haberlerine göre çığ gibi büyüyor.

Başbakan; dış ülkelere yapılan bu tür karşılıksız yardımların bir yıl için 2 milyar doları bulduğunu ifade etti.Paylaşım ve yardım adına sevinilecek bir durum. Büyük Millet/Büyük Devlet olmanın olmazsa olmazlarından.Atalarımız bu şekilde yapa gelmişler.Biz de ecdatımıza yakışır tavır ve  hareket içinde olmak zorundayız.

Yeniden şekillenen dünya şartlarında ülkemiz layık olduğu yere yerleşmelidir.Dünyadaki değişimleri iyi değerlendirerek kararları uygulayan ülke konumundan,şartları düzenleyen ve gereğini yerine getiren ülke konumuna gelmek bir zorunluluktur.

“İnsanlara merhamet etmeyene,Allah ta merhamet etmez.”(Taberani) Bütün insanlara merhametle yaklaşan Müslüman Türk Milleti “BÜYÜK DEVLET”olmayı hak eden bir konumda olduğuna inanıyorum.

“Veren el alan elden üstündür” Kazanmaya/Rızık’a aracı olma yolunda ALAN EL,gerekli yerlere ulaştırmada VEREN EL olmak dileğimiz olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Mutluoğlu Arşivi
SON YAZILAR