“Büyük ve Güçlü Türkiye çocuklarımıza borcumuzdur”

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, 6 Ağustos’ta yapılacak 6. Olağan Büyük Kongre öncesi yaptığı açıklamada, “AK Parti kadroları olarak yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz. Büyük ve güçlü Türkiye, çocuklarımıza borcumuzdur” dedi.
“Büyük ve Güçlü Türkiye çocuklarımıza borcumuzdur”

AK Parti’nin 18 Ağustos Cumartesi Günü Ankara’da gerçekleştireceği 6. Olağan Büyük Kongresi öncesi Konya İl Başkanı Hasan Angı basın açıklamasında bulundu.  Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve AK Parti Konya İl Yönetimi’ninde katıldığı programda Türkiye’de yeni bir dönemin başladığını vurgulayan Hasan Angı, “Adalet ve Kalkınma Partisi Olağan 6. Büyük Kongresi’ni 18 Ağustos Cumartesi günü Ankara Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştireceğiz. 16 Nisan 2017’de halk oylaması sonrası milletimizin onayı, 24 Haziran seçimlerinde de teyidini alan ve böylece de hayata geçen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle Türkiye’de yeni bir dönem başlamıştır. Liderimiz, genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, kurucusu olduğu, ‘yuvam, sevdam, aşkım’ dediği partisine geri dönmüştür. 6. Olağan Büyük Kongreyle partimiz içinde bulunduğumuz bu yeni sürece uyum aşamasını da tamamlayacaktır. AK Parti, Türkiye’ye hizmet etmeye ahdetmiş bir parti olmanın getirdiği sorumluluk bilinciyle bir demokrasi şöleni içerisinde kongresini yapacaktır. 16 yıldır girdiği tüm seçimleri kazanan AK Parti ilerlemeyi, yenilenmeyle teminat altına almıştır. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde bu kutlu davanın neferleri olarak bizler siyaseti bayrak yarışı olarak görüyoruz. Bizler siyaseti bir makam olarak değil, bir görev olarak görüyoruz. Görev ve sorumluluklarımızdaki değişim bizim için her seferinde bir yenilenme ve tazelenme anlamına gelmektedir. Bugüne kadar hizmet yarışında bayrağı aldığı noktada hep daha ileriye taşıyan kadrolarımız bugünden sonra da bu hizmet yarışında hep daha iyisi için çalışmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

“YOLUMUZA KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ”

“AK Parti olarak yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz” diyen Angı, “Bizler 18 Ağustos Cumartesi Günü, bütün teşkilatlarımızla birlikte Ankara Kapalı Spor Salonu’nda olacağız. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte yorulmadan bir an bile duraksamadan, büyük azim ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. İstikbalimiz olan çocuklarımıza ve gençlerimize verdiğimiz sözü tutarak Türkiye’yi lider ülke yapma hedefine kararlılıkla yürüyeceğiz. Aziz milletimizin kutlu yürüyüşünü engellemek için yapılan tüm engellemeler her ne olursa olsun, hangi mecrada yapılırsa yapılsın, milletimizin kararlı ve dik duruşu AK Parti kadrolarının azmi ve gayretiyle, Allah’ın izniyle boşa çıkacaktır. Büyük ve güçlü Türkiye, çocuklarımıza borcumuzdur. Kongremizin tüm AK Parti ailemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederiz” ifadelerini kullandı.

“HEP BİRLİKTE MÜCADELE EDİYORUZ”

Türkiye’nin son aylarda büyük bir saldırıyla karşı karşıya olduğunu dile getiren Hasan Angı, “Geçmişten günümüze pek çok saldırı olsa da bu seferki ekonomi bahane edilerek, Türkiye, teknik verilerle bulunduğu piyasa koşullarının asla hak etmediği bir kur savaşlarına doğru itilmiştir. Şuana kadarki gelişmelerde hükümetimiz tüm tedbirleri almakta. Diğer taraftan da milletimiz bunun bir operasyon olduğunun farkında olup, elinden gelen tüm çabayı göstermekte, mücadele hep birlikte yürütülmektedir. 81 milyon tek yumruk olduğu sürece de Allah’ın izniyle hiçbir güç Türkiye’yi kutlu yürüyüşünden vazgeçiremeyecek” dedi.

“SEÇİM SÜRECİ RAHAT YÖNETİLECEK”

Gelecek yıl yapılacak yerel seçimler hakkında da konuşan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Haziran seçimleri sonrasında hem milletvekillerimiz hem de teşkilatlarımız teşekkür ziyaretlerine devam etmektedir. Bir taraftan geleneksel köy şenlikleri kapsamında başlayan ve ilçelerimizde devam eden programlarımız var. Dolayısıyla tüm ilçelerimiz hareket halinde. 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlere daha vaktimiz var. Bizim için önemli olan şuanda büyük kongre sürecinin tamamlanmasıdır. Genel merkezimizin yerel seçim süreci de dahil planlamasına paralel olarak bizler de yerelde teşkilatlar olarak harekete geçmiş olacağız. Vakit olarak henüz daha erken. Eylül ayından itibaren genel merkezimiz son yaptığı çalışmaların nihai değerlendirmesini ortaya koyacak. Mevcut il ve ilçelerdeki başarı grafiklerimiz gözden geçirilecek. Adaylık süreçleri de muhtemelen aralık ayına doğru dillenmeye başlayabilir. Resmi seçim takvimi 1 Ocak itibariyle başlayacaktır. 1 ocaktan itibaren seçime 3 ay kalmış oluyor. Seçim süreci rahat yönetilecek bir dönemdir. Bundan 1 ay önce piyasa rahat yönetilecek. Adaylık düşünen isimlerin kendi kamuoyu yapmalarıyla başlayacak bir süreçtir. Önümüzde rahat bir dönem var ve bu dönem hazırlıkla geçecek bir zaman dilimidir” diye konuştu.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER