Büyükada toplantısına katılanlar hakkında istenen ceza belli oldu

Büyükada'daki toplantıya ilişkin aralarında Alman vatandaşı Peter Frank Steudtner ile İsveç vatandaşı Ali Ghravi'nin de bulunduğu 8'i tutuklu 11 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi.
Büyükada toplantısına katılanlar hakkında istenen ceza belli oldu

Uluslararası Af Örgütü ile Helsinki Yurttaşlar Derneği, İnsan Hakları Gündemi ve Eşit Haklar İçin İzleme Dernekleri'nin Büyükada'da bir otelde yaptıkları toplantı Türkiye'nin gündemine oturmuştu. O toplantıda yer alan 11 şüpheli hakkında iddianame düzenlenerek şüpheliler hakkında "Silahlı terör örgütüne yardım etme" ve "Silahlı terör örgütne üye olma" suçlarından 15'er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

MASADAKİ HARİTAYI ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyükada'daki toplantıyla ilgili 'masanın üstünde ne tür haritalar ne tür projeler olduğunu polisimiz tespit etti" diyerek üzerinde çalışılan bir harita olduğuna işaret etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bahsettiği haritanın toplantıya katılan İsveç Uyruklu Ali Ghravi'nin üzerinden çıkan ve Türkiye'nin Doğu bölgelerinin bölünmüş olduğu bir harita olduğuna dair daha sonra medyada çok sayıda haber yer almıştı.