Büyükşehir Belediyesi, limon depolama tesisi yapacak

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz Silifke'nin Krobası mahallesi ziyaret edip vatandaşlarla sohbet etti.
Büyükşehir Belediyesi, limon depolama tesisi yapacak

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz Silifke'nin Krobası mahallesi ziyaret edip vatandaşlarla sohbet etti.Kocamaz, Krobasına limon depolama tesisleri yapacaklarının müjdesini verdi.

Esnafları tek tek ziyaret edip, hayırlı işler dileğinde bulunan Başkan Kocamaz, tüm mahalle halkını 3. Geleneksek Karakucak güreşlerini izlemeye davet etti. Vatandaşlarla sohbet eden Başkan Kocamaz, esnaf ve mahalle halkının da isteklerini dinledi.

"Mersin Büyükşehir Belediye olarak Mersin'in dört bir tarafına dağıldık ve çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz" diyen Başkan Kocamaz, "Şu ana kadar Silifke'mizde 75 km birinci kat, 720 km ikinci kat, 16 km de sıcak asfalt olmak üzere toplam 163 km yolu ya sıfırdan yada tamirat şeklinde bakımını yaptık. 35 km civarında üreticilerimize sulama borusu teslim ettik. Silifke'nin yeni mezbaha nesi şuanda tamamlanmış durumda. İnşallah onu Kurban bayramı arifesinde Silifkelilerin hizmetine sunacağız. Taşucu stadı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Krobasına limon depolanmak üzere projeyi hazırlattık, soğuk hava deposu yapıyoruz. Vatandaşlarımız artık ürünlerini Ürgüp'e kadar götürmek mecburiyetinde kalmayacak. Bununla ilgili her türlü hazırlıklar yapıldı. Yer tahsisle ilgili Orman Bakanlığından talebimiz var. Oradan gelecek yazıya göre hemen ihaleye çıkıyoruz. Yine Krobası'nın atık su arıtma tesisi ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Öncelikle bu sorunu paket arıtma ile bunu çözmek istiyoruz. Ama bunun ardından kalıcı şekilde yer tahsisimiz yapıldıktan sonra uzun yıllar hizmet edecek atıksu arıtma tesisini de yapmak istiyoruz. Gündüzler mahallemizin içme suyu hattı şuan Aksıfat'dan ayrılmış durumda. Oraya da yeni bir proje hazırlandı. Ben öyle inanıyorum ki değerli hemşerilerim Büyükşehir Belediyesi göreve geldiğimiz andan itibaren Mersin dört bir tarafına yayılmış durumda. Özellikle bu yıl sonuna kadar Asfaltsız köy yolu bırakmayacağız dedik. Yine suyla ilgili problemleri de mutlaka çözmek istiyoruz dedik. Ancak hepinizin takdiri bu yıl havalar kurak geçti. Yer altı suları çekildi. Kaynaklar kurudu. Temennimiz bu kuraklığı bundan sonraki yıllarda çekmeyelim. Meteoroloji yetkililerinin belirttiklerine göre 188 yıldır ilk defa bu yıl hem sıcak hem de kurak geçtiğini ifade ettiler. Allah böyle bir doğal afeti bir daha göstermesin" dedi.

Büyükşehir Belediyesi, limon depolama tesisi yapacak

Büyükşehir Belediyesi, limon depolama tesisi yapacak

Kaynak: