Büyükşehir Belediyesi yaz spor okullarına rekor başvuru

Büyükşehir Belediyesi yaz spor okullarına rekor başvuru

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından açılan yaz spor okullarına bu yıl rekor sayıda katılım olduğu belirtildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 20 Haziran'da başlayan ilk dönem kayıtlarında 5 bine yaklaşıldı. 

Büyük ilginin devam ettiği Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Yaz Spor Okulları kapsamında, tekvando, satranç, futbol, basketbol, voleybol, yüzme, okçuluk, tenis, buz pateni, halk oyunu, İngilizce, masa tenisi, hentbol, su kayağı, jimnastik, kick boks, binicilik gibi branşların yanı sıra değerler eğitimi de veriliyor.

Yaz spor okulları Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi, Sümer Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi, Talas Toki Spor Tesisi, Anadolu Harikalar Diyarı Spor Kompleksi, Belsin Yüzme Havuzu ve Beyazşehir Spor Kompleksi'nin yanı sıra Başakpınar Spor Tesisleri ile açılışları kısa bir süre önce yapılan Develi ve Yeşilhisar Gençlik Merkezi'nde gerçekleştiriliyor.

Yaz okullarında ilk dönem 16 Temmuz'da sona erecek. İkinci dönem 18 Temmuz-13 Ağustos, üçüncü dönem ise 15 Ağustos-10 Eylül tarihleri arasındaki yapılacak. Bu yıl üç dönemde 15 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.