Büyükşehir ile daha temiz Kayseri

Şehir merkezindeki temizliğe Büyükşehir Belediyesi de katkı verecek.
Büyükşehir ile daha temiz Kayseri

Şehir merkezindeki temizliğe Büyükşehir Belediyesi de katkı verecek. Şehirdeki ana bulvarların temizliği için alınan, sınıfında dünyanın en iyisi olan temizlik araçlarını Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik tanıttı. Başkan Çelik, "Hizmet kervanımız yürümeye devam edecek" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yeni alınan beş temizlik aracını kamuoyuna tanıttı. Yaptığı açıklamada temizlik işlerinin ilçe belediyelerine ait olduğunu hatırlatan Başkan Çelik, tüm ilçe belediyelerinin kaliteli bir şekilde temizlik hizmetlerini verdiğini ve bu hizmeti şehrimizin en ücra noktalarına kadar götürdüklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin yeni açılan katlı kavşaklar ve alt geçitler ile ana cadde ve bulvarların temizliğini üzerine aldığını ifade eden Başkan Çelik, "İlçelerimize yardımcı olmak için Park Bahçeler Daire Başkanlığı bünyesinde bir birim oluşturduk. Bu birimde yeni aldığımız araçlarla temizliği biz yapacağız" dedi.

Yeni alınan temizlik araçlarının sınıflarının en iyisi olduğunu ve dünyanın en iyi araçlarını aldıklarını dile getiren Başkan Mustafa Çelik, "Bu araçlar aynı zamanda çevre dostu araçlar. Bir taraftan temizlik yaparken diğer taraftan toz atmıyor. PM10 kalite sertifikasına sahip. 10 mikrondan daha küçük partikülleri bile atmosfere vermiyor. Yakıt ve işletme maliyetleri minimum seviyede. Hızlı bir şekilde temizlik yapabiliyorlar. Temizlik hızında 15 kilometreye çıkabiliyor. Manevra kabiliyetleri de çok yüksek. Araç trafiğinin yoğun olduğu caddelerde, manevra kabiliyetleri olmalı ki araçların arasına da girebilmeliler. Bu anlamda da dünyanın en iyi araçları" diye konuştu.

Araçların şehrimize hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Mustafa Çelik, temizlik konusunda bugüne kadar örnek bir şehir olan Kayseri'nin bundan sonra da Türkiye'ye örnek, tertemiz bir şehir olmaya devam edeceğini belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, hizmet kervanının yürümeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

Araçlar daha sonra şehrin temizliği için görev alanlarına hareket ettiler.

Büyükşehir ile daha temiz Kayseri

Büyükşehir ile daha temiz Kayseri

Kaynak: