Büyükşehir, Turan Güneş Bulvarı’nı genişletiyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 7 kilometrelik Turan Güneş Bulvarı'nı baştan sona genişleterek, emniyet şeritleriyle birlikte 4 gidiş 4 geliş toplam 8 şeride çıkaracak.
Büyükşehir, Turan Güneş Bulvarı’nı genişletiyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çankaya Yıldız Kavşağı ile Kepekli Kavşağı arasındaki genişletme çalışmalarına pazartesi gününden itibaren başlanacağını açıkladı.

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülecek çalışma kapsamında ayrıca yol boyunca tüm kaldırımlar yenilenecek ve refüje New Jersey bariyerler döşenecek. Turan Güneş Bulvarı boyunca Yıldız Kavşağı ile TRT Kavşağı başta olmak üzere yol boyunca yaşanan trafik yoğunluklarını ortadan kaldırması beklenen çalışma, 3 etapta gerçekleştirilecek.

Başkent Ankara'da dört bir tarafı yepyeni yollar ve modern asfaltlarla donatan Büyükşehir Belediyesi, Çankaya'da yeni bir çalışmanın startını daha verdi.

Mevcut 2 gidiş, 2 geliş toplam 4 şerit olan Turan Güneş Bulvarı'nın, yapılacak çalışmayla birlikte 8 şeride çıkacağını kaydeden Başkan Gökçek, "Turan Güneş Bulvarı'nı genişleterek bölgede trafiğin rahatlatılması için uzun zamandır planlar yapıyorduk. Hafta başından itibaren Turan Güneş Bulvarı'nda genişletme çalışmalarını başlatıyoruz" dedi.

Bulvar, 4 şeride çıkacak

Başkent Ankara'nın yepyeni, geniş ve modern yollarıyla trafik akışının en rahat olduğu kent liderliğini sürdürmeye devam etmesi için özellikle yaz aylarında çalışmalara yoğunluk kazandırdıklarını anlatan Başkan Gökçek, çalışmaların 3 etapta gerçekleştirileceğini bildirdi.

Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar da İlk etapta Kepekli Kavşağı-TRT Kavşağı arasında başlatılacak çalışmaların, ikinci aşamada TRT Kavşağı-Doğukent Bulvarı bağlantısı arasında süreceğini ve son olarak da Doğukent Bulvarı bağlantı noktası - Yıldız Kavşağı arasında yolun genişletileceğini belirtti. Böylece Turan Güneş Bulvarı, çalışmaların tamamlanmasının ardından 4 gidiş 4 geliş toplam 8 şeride çıkarılmış olacak.

Büyükşehir, Turan Güneş Bulvarı’nı genişletiyor

Kaynak: