Büyükşehir’in Sosyal Projeleri hayat veriyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, bir sevgi, merhamet ve şefkat şehri olan Konya’da sosyal belediyecilik alanındaki çalışmalarını artırarak sürdürüyor
Büyükşehir’in Sosyal Projeleri hayat veriyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, belediyecilik çalışmalarında fiziki çalışmalar kadar sosyal ve kültürel çalışmalara da önem verdiklerini ifade etti.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK SOSYAL KART

Konya’da hiç geliri olmayan ailelere yönelik hayata geçirdikleri Sosyal Kart’ın insan onurunu düşünen, kullanımı kolay, ihtiyaç sahibini rencide etmeyen ve tercih ettiği ürünü alma imkanı sağlayan modern bir sistem olduğunu belirten Başkan Akyürek, 2010 yılından bu yana sürdürdükleri ve Türkiye’ye örnek olan Sosyal Kart yoluyla anlaşmalı marketlerde istediği ürünleri alabilen ailelerin, mahalle bakkalından ekmeklerini aldığını, su faturalarının da Büyükşehir Belediyesi tarafından ödendiğini hatırlattı.

Sosyal Kart uygulamasından 2017 yılında 11 bin 414 ailenin yararlandığını, 2010 yılından bu yana yararlanan aile sayısının toplam 50 bini aştığını belirten Başkan Akyürek, bir sevgi, merhamet ve şefkat şehri olan Konya’da uygulamayı başarıyla sürdürdüklerini dile getirdi.

BÜYÜKŞEHİR ÖĞRENCİLER HER ZAMAN YANINDA

Öğrencilere yönelik eğitim yardımlarını Yeni Büyükşehir Yasası ile Konya’nın 31 ilçesine yönelik sürdürdüklerini hatırlatan Başkan Akyürek, 2017 yılında şehit ve gazi çocuğu, öksüz, yetim, yüzde 40 ve üzeri engelli, anne-babası resmen ayrı 16 bin 806 öğrencinin eğitim yardımından faydalandığını dile getirdi. Başkan Akyürek, 2004 yılından bu yana 110 binden fazla ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisine eğitim yardımında bulunduklarını da sözlerine ekledi.