İsmail Koç

İsmail Koç

Büyüyen Türkiye

Büyüyen Türkiye

Türkiye 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerlerken, ardı ardına birçok proje de hayata geçiyor.

İstanbul’un her iki yakasını birbirine bağlayan üçüncü köprü kampanyalarına rağmen bir büyük proje daha tamamlanıyor. Zamanında bu zihniyet Adnan Menderes’e şu an İstanbul’a yeterli gelmeyen caddelerin açılmasına da karşı çıkmış, devletin parasını boşa harcıyor demişlerdi. Günümüzde bu caddeler trafik yoğunluğunu karşılamakta zorlanıyor.

Yine İstanbul’da yapımı planlanan yeni hava alanı tamamlandığında Avrupa hava trafiğinin merkezi Almanya’nın Frankfurt şehri yerine İstanbul olacak. Bir Almanın ya da bir başka ülke vatandaşının bu projeye karşı çıkmasını anlarım da kimliğinde Türkiye Cumhuriyeti yazan birinin buna karşı çıkmasını anlayamam. İçimizdeki İrlandalılar dedikleri bu olsa gerek. Belli bir kesimin bu ülkenin gelişmesini, ilerlemesini istemediği bilinen bir gerçek.

En önemli proje de 2020 yılında tamamlanması planlanan tüp geçit projesi. ‘’Mega proje’’ olarak adlandırılan bu proje ülkemize çok büyük bir artı değer katacak. Bu projeyi de gerçekçi bulmayıp hayal diyenler, tüp geçitleri kullanırken gerçeğin farkına varırlar artık.

Dediğim gibi bu ülkede bazı şeyler hiç değişmiyor. Bazıları konuşuyor, bazıları da icraat yapıyor. Bu ülkede değişmeyen tek bir şey varsa o da bu muhalefetin zihniyeti.

Türkiye’de bu yatırımlar öyle üstünkörü bir şekilde yapılmıyor. Haber Merkezimize,  Türkiye İstatistik Kurumu’ndan çok sayıda haber gelmesi dikkatimizi çekti. TÜİK Konya Bölge Müdürü İsmail Çapoğlu’nu makamında ziyaret ettik. TÜİK Konya Bölge Müdürlüğü gerçekten 99 personeli ile arı gibi çalışıyor.

Ülkedeki yatırımlarla TÜİK ne alaka diyebilirsiniz. TÜİK Konya Bölge Müdürü İsmail Çapoğlu yaptıkları anketlerle, derledikleri istatistik bilgilerle ülkenin bir fotoğrafını en doğru bir şekilde çekip yetkililerin önüne koyduklarını söyledi.

TÜİK’in verdiği bilgiler gerçekten önemli.  Belli bir zaman bu ülkede her şey Konya tabiri ile ‘’kara düzen’’ yapılmış. Yatırımlar, projeler hakkında detaylı çalışmalar yapılmamış.

İsmail Çapoğlu’nun şu sözü TÜİK verilerinin neden önemli olduğunu açıklıyor. ‘’İstatistiki veriler geçmişi anlamanın, bugünü yönetmenin ve geleceği planlamanın anahtarıdır’’

2023 hedeflerine yürüyen Türkiye birçok önemli projeyi bir bir hayata geçirmeye devam ediyor.

Birileri her zaman olduğu gibi yapılan her şeye ülke menfaatleri bir kenara bırakılarak, sırf kendileri yapmadıkları için köstek olmaya çalışsa da atalarımızın da dediği gibi it ürümeye kervan da yürümeye devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR