Buz Pateni Federasyonu Çalıştayı Antalya’da başladı

Buz Pateni Federasyonu tarafından Antalya'da düzenlenen "Spor Çalıştayı" yüksek katılımla başladı.
Buz Pateni Federasyonu Çalıştayı Antalya’da başladı

Buz Pateni Federasyonu tarafından Antalya'da düzenlenen "Spor Çalıştayı" yüksek katılımla başladı. 2 gün sürecek çalıştayda bugüne kadar yapılan ve bundan sonraki yapılması gerekenler projeler üzerine görüşmeler yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Dilek Okuyucu yaptığı konuşmada, "Buz Pateni Federasyonu 2006 yılında kuruldu. 2006 ile 2010 yıllarını kuruluş yılları olarak değerlendirdik. Artık bundan sonra proje ve hedeflerimiz doğrultusunda başarı yakalamak için çalışacağız" dedi.

4000 lisanslı sporcularının bulunduğuna dikkat çekin Okuyucu, "Şu anda bu rakam yeterli mi, asla değil. Ancak tesislere baktığımızda yeterli sayıda tesisimiz yok. 2300 bayan ve 1700 erkek sporcumuz var. Erzurum, İstanbul, Ankara, İzmir ve Kocaeli'nde buz pateni salonumuz var. Bursa, Tekirdağ, Samsun, Konya ve Kars'ta ise salonlarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu salonlarımıza da kavuştuğumuzda hem lisanslı sporcumuz artacak hem de yarışması sporcu sayımız artacak" diyerek buz pateninin geleceğinden çok ümitli olduğunu ifade etti.

Buz pateni olarak 3 ana branşta yarıştıklarını belirten Başkan Okuyucu, Artistik Buz Pateni, Kısa Kulvar Sürat Buz Pateni ve Senkronize Buz Pateni olarak yarışmakta olduklarını söyledi.

Avrupa ve dünya şampiyonalarında yarışırken hem hakemlerinin hem de lobilerinin olması gerektiğine dikkat çeken Başkan Okuyucu, "Hakem olarak iyiyiz. Daha da iyi olacağız. Sporcu yetiştirme konusunda tecrübeli hocalarımız var. Bu sporu sevdirmek için tüm birimlerimizle birlikte hareket ederek hedeflenen başarıları yakalayacağız" diyerek oldukça umutlu konuştu.

Öte yandan çalıştay iki gün sürecek ve yeni kurullar oluşturulacak

Buz Pateni Federasyonu Çalıştayı Antalya’da başladı

Kaynak: