Çağdaş Türk bestecilerinin eserleri Boston’da seslendirildi

Çağdaş Türk bestecilerinin eserleri Boston’da seslendirildi
- 13. Boston Türk Film ve Müzik Festivali’nde ünlü piyanist Ayşegül Durakoğlu’nun resitali müzikseverlerin beğenisini kazandı

 

13. Boston Türk Film ve Müzik Festivali’nde ünlü piyanist Ayşegül Durakoğlu’nun resitali müzikseverlerden tam not aldı.  

Boston’daki resitalinde çağdaş Türk bestecilerinin eserlerine özellikle yer verdiğini belirten piyanist Ayşegül Durakoğlu, Türk bestecilerin dünyada yeterince bilinmediğini ve bu nedenle tanıtılmalarını kendisine misyon edindiğini ifade ederek, bu açıdan konserin amacına ulaştığını söyledi.

Bu yıl 20 Mart–26 Nisan günlerinde arasında düzenlenen 13. Boston Türk Film ve Müzik Festivali çerçevesinde düzenlenen konserde, dünya müziğine yön veren ünlü besteciler J. S. Bach, Frederic Chopin, Claude Debussy, Franz Lizst, Friedric Nietzche'nin eserlerinin yanı sıra çağdaş Türk bestecileri Ulvi Cemal Erkin, İlhan Mimaroğlu ve Cemal Reşid Rey'in eserleri de programda yer aldı ve dinleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

İstanbul'da başladığı müzik eğitimine ABD’deki Juilliard’da devam eden Ayşegül Durakoğlu, daha sonra doktorasını New York Üniversitesi'nde Claude Debussy'nin piyano etüdleri üzerine yaptı. Amerika'da ve birçok ülkede verdiği resital ve konserleri büyük ilgi gören Ayşegül Durakoğlu, halen müzik kariyerine New York'ta devam ediyor.

Boston Türk Film ve Müzik Festivali’nin müzik programı 2006 yılından beri çağdaş Türk sanatçılarının çeşitli formlardaki özgün programlarını geniş bir yelpazede sunuyo. Festivalin film programı ise 2001'den beri her yıl Türk sinemasının seçkin örneklerini Boston Güzel Sanatlar Müzesi’nde sinemaseverlerle buluşturuyor

Festivalin ana sponsorluğunu Turkish Cultural Foundation, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Tanıtma Fonu ve Türk Hava Yolları yapıyor. Boston Türk Film ve Müzik Festivali’ne ilişkin daha fazla bilgiye "http://www.BostonTurkishFilmFestival.org" adresli web sitesinden ulaşılabilir.