İshak Orhan

İshak Orhan

ÇAĞIMIZIN VEBASI AKILLI TELEFONLAR

ÇAĞIMIZIN VEBASI AKILLI TELEFONLAR

Çok değerli anne-baba ve öğretmenler. Böyle bir başlık size hiç yabancı gelmemiştir herhalde.
 
Son yıllarda maalesef hemen hemen bütün anne-baba ve öğretmenler bu durumdan şikâyetçidir. Nedeni belli. Sonradan görme bir milletiz maalesef.
 
Teröristin eline silah verirsen ne yapar?
 
Elbette adam öldürür. İşte bizim cahil, görgüsüz, bilgisiz, sonradan görme insanlarımızın ve çocuklarımızın eline bu aletleri yani telefonları ve diğer görsel elektronik cihazları verirseniz aynen silahların görevlerini yaparlar.
 
Bu cihazları hayır için kullanırsanız gerçekten çok harika. Ama şer için de bir o kadar hatta daha da tehlikeli.
 
Bu sebeple öncelikle bu cihazlardan öğrencilerimizin ve tüm insanlarımızın iyi yönde yararlanmaları için tüm eğitim camiamızın üzerlerine düşen görevleri yapmaları ülkemizin geleceği açısından çok önemlidir.
 
Bunun için yapmaları gereken en önemli iş ise derslerin ilgi çekici ve merak uyandırıcı hale getirilmesidir. Bu cihazların zararları en iyi şekilde anlatılmalıdır. Yanlış kullanmaları önlenmelidir. Aksi takdirde geleceğimiz çok büyük tehdit altındadır.
 
Düşman cephede yapması mümkün olmayanı yapmıştır. Beyinleri satın almış ve pornolarla ve oyunlarla yıkamıştır. Çocuklarımızı ve gençlerimizi çok yönlü düşünemez hale getirmiştir maalesef.
 
Demek istediğim şudur ki suçlu olan bu cihazlar değildir. Bu cihazları kullanmayı bilmeyen bizleriz. Ne yapıp edip bu cihazların iyi yönde kullanılması için elimizden geleni vakit kaybetmeden yapmalıyız. Aksi takdirde bir Kuşağı kaybetmekle kalmayız tüm kuşakları zehirleriz. Sonu malum. Allah korusun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İshak Orhan Arşivi
SON YAZILAR