Çakır, dere ıslah çalışmalarını inceledi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Sarıkorkmaz Mahallesi ve Kavaklık Mahalleleri'nde dere ıslah çalışmaları devam ediyor.
Çakır, dere ıslah çalışmalarını inceledi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Sarıkorkmaz Mahallesi ve Kavaklık Mahalleleri'nde dere ıslah çalışmaları devam ediyor.

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, Sarıkorkmaz Mahallesi Muhtarı Ali Kocatürk ile birlikte Sarıkorkmaz deresinde devam eden dere ıslah çalışmalarını inceledi.

Karadeniz Ereğli'nin dere anlamında en büyük sıkıntılarından bir tanesinin Kabasakal deresi olduğunu ifade eden Çakır, çalışmaların süratli bir şekilde devam ettiğini söyledi Çakır açıklamasında "Çalışmalarını incelediğimiz Sarıkorkmaz deresi de Kabasakal deresini besleyen derelerden bir tanesi, bir de Kocaali tarafından gelen bir dere var. Bu dereleri rehabilite edersek Kabasakal deresindeki sorunu çözmüş olacağız. Kabasakal deresinde de çalışmalar son sürat devam ediyor. Kavaklık ve Göçmenler bölgesinde oturan vatandaşlarımız rahat olsunlar. Hizmetlerimiz artarak devam edecek. Kabasakal deresini bu senenin sonunda rahatlatmış olacağız. Sel riskine karşı o bölgede oturan vatandaşlarımızı muhafaza altına almış olacağız. Bu çalışmalarda emeği geçen başta Milletvekilimiz sayın Faruk Çaturoğlu'na, Devlet Su İşleri Bölge Müdüründen en alt birimdeki yetkililere kadar tüm çalışanlara teşekkür ediyorum. Sarıkorkmaz Mahallesi Muhtarımız Sayın Ali Kocatürk'e de sorunlarıyla ilgilendiği için ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Kocatürk, Çaturoğlu ve Çakır'a teşekkür etti.

Sarıkorkmaz Mahallesi Muhtarı Ali Kocatürk ise dere ıslah çalışmalarının yapılmasında emeği geçen AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ve İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır'a teşekkür etti. Kocatürk konuşmasında şunları dile getirdi; "Biz sel felaketi olduktan sonra ilk müracaatımızı Sayın Fazlı Erdoğan Milletvekili iken yaptık. Sağ olsun Fazlı Bey, müracaatımızı dikkate aldı ve gerekli ölçümler yapıldı. Ancak Van depremi olduğu için buradaki çalışmalar biraz ertelendi. Mevcut Milletvekilimiz Sayın Faruk Çaturoğlu seçildikten sonra, İlçe Başkanımız Sayın Mehmet Fatih Çakır ile birlikte girişimde bulunduk ve dere yataklarındaki çalışmaları hızlandırdık. 380 metre uzunluğundaki Sarıkorkmaz deresi rehabilite ediliyor. Deremizdeki çalışmalar, hava şartları elverirse bu yaz sonuna kadar bitecek. Bu çalışmaların yapılmasında emeği geçen, 24 saat telefonunu açık tutan, istediğimiz zaman ulaşabildiğimiz Milletvekilimiz Sayın Faruk Çaturoğlu'na ve İlçe Başkanı Sayın Mehmet Fatih Çakır'a özellikle teşekkür ediyorum. Belirli bir zaman bu hizmetler geri kaldı ama şu an hızlandırdık. En iyi şekilde hizmetlerimize devam ediyoruz. Mahalle halkımız güvende, vatandaşlarımız huzur içinde olsunlar. Mahallemize yapacak daha çok hizmetlerimiz var, inşallah bunları da önümüzdeki süreçte hayata geçireceğiz."

Çakır ve beraberindekiler dere ıslah çalışmasını yürüten firma yetkililerinden bilgi aldıktan sonra buradan ayrıldı.

Çakır, dere ıslah çalışmalarını inceledi

Çakır, dere ıslah çalışmalarını inceledi

Kaynak: