Çakır hakkımızı gaspetti

Chedjou'nun kendisine yaptığı hareketin penaltı olduğunu savunan Fenerbahçe'nin Nijeryalı forveti, 'Cüneyt Çakır pozisyonu görmesine rağmen penaltıyı veremedi' dedi
Çakır hakkımızı gaspetti

Fenerbahçe'nin Nijeryalı golcüsü Emenike, maçın hakemi Cüneyt Çakır'a sert tepki gösterdi. Chedjou'nun müdahalesiyle yerde kaldığı pozisyonun penaltı olduğunu ve Chedjou'ya bu pozisyonda kırmızı kart gösterilmesi gerektiğini savunan Emenike, hakem Cüneyt Çakır'ın haklarını gasp ettiğini dile getirdi. Nijeryalı golcü, 'Maçın kırılma anı Alves'in kırmızı kartı değil, bana verilmeyen penaltı ve Ched- jou'ya gösterilmeyen kırmızı karttı. Penaltı verilse, kırmızı kart gösterilse rakip 10 kişi kalacak ve biz öne geçecektik. Öne geçtikten sonra da farka giderdik. Asıl bizim hakkımız gasp edildi. Kimse bunu konuşmuyor. Chedjou profesyonelce bilerek benim ayağımın önüme ayağını koydu, topa vurmamı engelledi. Ben onu görmüyorum, o beni görüyor. Cüneyt Çakır pozisyonu görmesine rağmen bu penaltıyı veremedi' ifadelerini kullandı.

Fenerbahçeli futbolcular da, derbi maç öncesi G.Saray Başkanı Ünal Aysal'ın yaptığı 'Cüneyt Çakır şaibeli hakem' yorumunun etkisini gösterdiğini söyledi. 'Korktuğumuz başımıza geldi' diyen sarı-lacivertli futbolcular, G.Saray başkanının maç öncesi yaptığı açıklamayla derbi hakimini etki altına aldığını, Cüneyt Çakır'ın penaltı çalamadığını söyledi.

Kartal'a teselli

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Galatasaray derbisinden sonra soyunma odasında büyük üzüntü yaşadı. Soyunma odasında hocalarının üzgün halini gören sarı-lacivertli oyuncular Gökhan, Emre, Volkan Selçuk, Kuyt ve Sow, İsmail Kartal'ın yanına giderek, 'Hocam üzülmeyin. Senin maç öncesi bize söylediğin her şey oldu. Kırmızı karta kadar sahanın hakimiydik. O pozisyonları golle sonuçlandırmalıydık. Senin bu anlamda yapabileceğin bir şey yok. Şanssızız ama bu şanssızlığı da biz kıracağız' ifadelerini kullandılar.