Çalhanoğlu 'silahlı gece' hakkında ilk kez konuştu!

Bundesliga takımlarından Bayer Leverkusen'de forma giyen Hakan Çalhanoğlu, Türk Milli Takımı'na sakatlığından dolayı gitmediğini belirterek, milli takıma katılmayışının Gökhan Töre ile yaşadıkları 'silah dayama' olayı ile alakası olmadığını söyledi.
Çalhanoğlu 'silahlı gece' hakkında ilk kez konuştu!

Çalhanoğlu, Alman ZDF kanalında katıldığı bir spor programında Gökhan Töre ile yaşadıkları olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Milli futbolcu, Gökhan Töre olayıyla ilgili medyada çok şey yazılıp çizildiğini belirterek, 'Yazılanların hepsi doğru değil. Olayın ben ve Ömer Toprak'la alakası yok. Gökhan ile Ömer'in arkadaşı arasında geçen bir olay ve biz yanlış zamanda, yanlış yerdeydik' dedi.

Hakan Çalhanoğlu, Türkiye'nin Hollanda ile oynadığı maçtan sonra Ömer Toprak ve onun bir arkadaşıyla kamp yaptıkları otelde bir şeyler içtiklerini ifade ederek, şöyle devam etti: 'Gökhan Töre, eski kız arkadaşına takıldığı için Ömer'in söz konusu arkadaşına gıcıkmış. Gökhan Töre otele gelince odaya çıktık. Daha sonra Gökhan Töre, bizim odanın kapısına dayandı ama biz açmadık. Gökhan aşağıya inip odanın yedek kartını almış. Geldi, 'temizlik servisi' diye bağırdı. Önce kapıyı açmak istemedim ama panikledim. Sonra düşündüm; 'biz futbolcular arasında böyle şeyler olmaz, her şeyi oturup konuşabiliriz' dedim. Ardından kapıyı açtım. Kapıyı açtığım gibi Gökhan Töre hızla içeri girip Ömer'in arkadaşının üzerine yürüdü. Bu arada Gökhan'ın arkasından odaya giren kişi ceketinin altından tabanca çıkarıp, beni ve Ömer'i bir köşeye sıkıştırıp kımıldamamızı söyledi. Gökhan Töre, Ömer'in arkadaşını dövdü, biraz kan aktı ve odadan çıktılar."

'Annem günlerce ağladı'

Gökhan Töre ile yaşadıkları bu olayı büyütmek, dillendirmek istemediklerini kaydeden Hakan Çalhanoğlu, "Gökhan'ın futbol kariyerine zarar vermek istemedik. Ancak aileme anlattım. Annem inanamadı ve günlerce ağladı. Sonra babam bu konuda bir röportaj verdi' diye konuştu.

Çalhanoğlu, milli takıma gitmemesinin tamamen sakatlıkla alakalı olduğunu vurgulayarak, Paderborn maçında sakatlanarak oyundan çıktığını ve Rudi Völler'in Fatih Terim'i arayarak sakatlığını bildirdiğini kaydetti.

Hakan Çalhanoğlu, tüm bu yaşananlarla ilgili olarak gelecek zamanda Fatih Terim ile görüşmek istediğini ve milli takım kariyerinin hocasının elinde olduğuna işaret ederek, 'Tabii ki ben milli takımda olmak isterim' ifadesini kullandı.

Öte yandan Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan derbiye ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Çalhanoğlu, Galatasaray'ın hak ederek kazandığını söyledi. Çalhanoğlu, küçüklükten bu yana babasının da etkisiyle Galatasaraylı olduğunu ifade etti.