Çalık DSİ’nin Malatya’daki yeni projelerini açıkladı

Çalık DSİ’nin Malatya’daki yeni projelerini açıkladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Yazıhan'da yeni bir baraj projesi ile Boztepe Barajı'ndan Arguvan'ın Parçikan bölgesine su verilmesi konusunda DSİ tarafından yeni proje çalışmalarının yürütüldüğünü belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Boztepe Barajı'ndan Arguvan'ın Parçikan (Bozburun) Bölgesindeki yaklaşık 2 hektarlık alanın sulanabilmesi için DSİ tarafından yeni bir çalışma başlatıldığını ifade etti. Çalık, "Parçikan bölgesine Boztepe Barajı'ndan su verebilmesi için Hekimhan Çayı üzerinde bir regülatör yapılması ve Hekimhan çayından alınacak suyun r iletim hattı ile Boztepe Barajı göl alanına derivasyonun yapılması gerekiyor. Bu konuda DSİ tarafından teknik çalışmalar başlatıldı ve devam ediyor" şeklinde konuştu.

Çalık, Yazıhan bölgesinde yeni bir baraj yapımı içinde DSİ tarafından teknik çalışmaların yürütüldüğünü de kaydetti. Çalık, "Yazıhan'da Buzluk Barajı'nın yapımına ilişkin olarak DSİ tarafından uygun yer tespiti yapılmış ve planlama ihalesi aşamasına geçilmiştir. Buzluk Barajı için DSİ'nin teknik ve program çalışmaları devam ediyor" dedi. Çalık, Doğanyol ilçesinde yeni sulama göletlerinin yapılması içinde DSİ tarafından çalışmaların sürdürüldüğünü, Gökçe Göleti ile Burç Deresi üzerine gölet yapılması konusunda teknik çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

Kaynak: