Çalımbay: 1 puan almak zorunda kaldık!

1-1 berabere sona eren Ç.Rizespor maçı sonrasında açıklamalarda bulunan Atiker Konyaspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, her maçta olduğu gibi kazanmak için çıktıkları Ç.Rizespor maçından 1 puanla ayrılmak zorunda kaldıklarını söyledi
Çalımbay: 1 puan almak zorunda kaldık!

Karşılaşmayı değerlendiren Atiker Konyaspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, “Yeni hocası ve yönetimiyle hava yakalayan ve çıkışta olan bir rakibe karşı deplasmanda oynadık. Oyunun başından sonuna kadar kontrolü elinde bulunduran taraftık. Ama sezon başından bu yana gelen son paslar ve son vuruşlardaki sıkıntımız bu maçta da devam etti. Penaltı golüyle yenik duruma düştük. Maçı çevirme adına her şeyi yaptık. Yine bir penaltıyla beraberliği yakaladık. Son dakikalarda baskımız vardı. Ama kazanamadık’ diye konuştu.  

VAR SİSTEMİ İYİ Kİ VARMIŞ
Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, VAR sisteminin faydasını Rizespor maçında gördüklerini söyledi. 'VAR sistemi iyi ki varmış' diyen Çalımbay, şöyle devam etti: “Bizim penaltı eline çarptı neyse ama bu pozisyonlar çok olacaktı. Özellikle ikinci yarı kurduğumuz baskıdan dolayı öyle pozisyonlar olacaktı. 1'incisine baktı vermedi, ikincisindeki penaltıydı herhalde onu verdi. VAR sistemi iyi ki varmış. Sadece bizim için değil, bütün takımlar için. Bir sürü hatadan dönülüyor. Herkes hata yapıyor. Çok güzel bir şey. İnşallah iyi bir şekilde devam eder böyle.”

‘UĞUR’UN TEPKİSİ DOĞRU DEĞİL’
Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından çıkan kavga hakkında da açıklamalarda bulunan teknik direktör Rıza Çalımbay, oyuncusu Uğur’un hareketini doğru bulmadığını söyledi. Uğur Demirok’un saha içerisindeki taraftara yönelik tepkisinin doğru olmadığını dile getiren Çalımbay, ‘Futbolcunun tepki vermesi doğru değil. Taraftar sonuçta bağırır ama futbolcu tepki göstermemeli. Uğur ile konuştuğumuzda hak etmediğim bir şekilde bağırıldı bende tepki gösterdim’ dedi.