Çalındı denilen İngiliz atı ve yavrusu bulundu

Adana'nın Sarıçam ilçesinde 500 bin lira değerindeki İngiliz atının çalındığı ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçti. Atlar yapılan aramada, eve 1 kilometre uzaklıkta boş arazide bulundu.
Çalındı denilen İngiliz atı ve yavrusu bulundu

Adana'nın Sarıçam ilçesinde 500 bin lira değerindeki İngiliz atının çalındığı ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçti. Atlar yapılan aramada, eve 1 kilometre uzaklıkta boş arazide bulundu. Hırsızlık ekipleri, yaptıkları incelemede atların çalındığını dair herhangi bir iz bulunmadığını, ahırın kapısı olmadığı için atların kendi başlarını çıkıp gittiğini tespit etti.

Adana'nın Sarıçam ilçesinde bir ahırdan çalınan İngiliz atı ve yavrusunun bulunması, hırsızların yakalanması için çalışma başlatıldı.

İncirlik Mahallesi'nde yaşayan Mustafa Katar (45), bir süre önce yarışlarda sakatlanan "Telmimama" isimli 7 yaşındaki gebe yarış atı ve 6 aylık yavrusuna yem vermek için ahıra indi.
Bu sırada atların yerinde bulunmadığını ve ahırdaki iplerin kesilmiş olduğunu fark eden Katar, çalındığını anlayarak durumu polise bildirdi.
Olay yerine gelerek ahırda inceleme yapan ekipler, çalınan atların bulunması ve hırsızların yakalanması için çalışma başlattı.

Mustafa Katar, gazetecilere yaptığı açıklamada, başına ilk kez böyle bir olayın geldiğini söyledi. Katar, atı gebe olmadan önce 400 bin lira teklif ettiklerini fakat satmadığını dile getirdi.

Atın 4-5 kez üst üste yarış kazandığını belirten Katar, sakatlandıktan sonra tedavi için yarışlardan çekildiğini ifade etti.

Daha sonra Mustafa Katar, ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

Boş arazide bulundu
Katar, sabaha kadar atı ve yavrusunu ararken, sabah saatlerinde evlerine 1 kilometre uzaklıkta boş arazide atı ve yavrusunu buldu.

Katar, atı ve yavrusunu bulduğu için çok mutlu olduğunu, bunların cins bir at olduğunu ifade ederek, "Bu atlar çok değerli. Şu an piyasa değeri 700-800 bin lira" dedi.

Atların ahırın kapısının olmadığını dile getiren Katar, kesinlikle çalındığını onların kendileri olmadan hiçbir yere gitmeyeceğini söyledi. Hırsızlık ekipleri ise yaptıkları incelemede atların çalındığını dair herhangi bir iz bulunmadığını, ahırın kapısı olmadığı için atların kendi başlarını çıkıp gittiğini tespit etti.