İsmail Koç

İsmail Koç

Çalış'amay'an Gazeteciler Günü

Çalış'amay'an Gazeteciler Günü

Bugün Çalışan Gazeteciler Günü. Kamu yararı için çalışan, gecesini gündüzüne katan, sıcak, soğuk kar, kış demeden görevlerini yapmaya çalışarak halkın haber almasını sağlayan gazetecilerin günü…

Haber almak artık günümüzde hayatımızın olmazsa olmazlarından biri haline geldi.  Her an her dakika habere en hızlı ulaşabilmenin gayreti içerisindeyiz.

Medya çalışanları da büyük bir gayret ve fedakârlıkla görevlerini yapabilmenin çabası içindeler.

Gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren, haklarını düzenleyen 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği 10 Ocak 1961'de tarihinden beri bugün “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanıyor. İlk adı Gazeteciler Bayramı olsa da 1971 müdahalesi ile “Çalışan Gazeteciler Günü” oldu.

Çoğu meslek grubunda olduğu gibi gazetecilerin de bir günün olması güzel.

Gazetecilerin günümüzde elbette sıkıntıları, sorunları var. Bunları tek tek buradan yazacak değilim ancak sadece bir tanesini dile getireceğim.

OHAL döneminde bulunmamız münasebetiyle kamu kurum ve kuruluşlarıyla haber yapabilmek için birçok bürokratik engele takılıyoruz.

Bir haber yapabilmek için kamu kurumuna dilekçe yazıp bir hafta da bekleyince haberin bir anlamı ve önemi kalmamış oluyor. Yaklaşık 10 gün önce dilekçe yazarak izin istediğimiz Konya Kamu Hastaneleri Genel Sekterliği ve Sosyal Güvenlik Kurumu Konya İl Müdürlüğü haberlerimiz halen bekliyor.

Haberlerimizin zamanı geçti, bayatladı ancak henüz resmi bir cevap alamadık.

Sayın Konya Valimiz Yakup Canbolat’tan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde kamu kurumları ile haber yapabilmemizin önündeki bürokratik engelleri kaldırmasını istiyoruz.

O zaman işte basın, 10 Ocak ile alakalı gönderilen kutlama mesajlarında olduğu gibi halkın gerçek anlamda sesi olabilir.

Medya, toplumsal bilinci artırmak ve güçlendirmek, kamu yararını her zaman ön planda tutmak ve farklı seslerin topluma duyurulmasında çok önemli bir fonksiyona sahiptir.

Medya doğru bir şekilde kullanıldığında çok büyük faydaları olan bir araçtır.

Medyanın gücüne ve etkisine 15 Temmuz’da yakinen şahit olduk. Ülkemizin yöneticilerinin kararlı ve dik duruşlarına medya kuruluşları da destek olunca Türk milleti sokaklara dökülerek darbe hatta işgal girişiminin önüne geçmiş oldu.

Ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmesinde en önemli unsurlardan biri de ahlaki değerlere önem veren, dürüst ve tarafsız bir habercilik anlayışıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR