‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ programı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, "Devlet kurumları ve işverenler el ele vererek Türkiye'deki istihdam sorununu aşmakta kararlıyız" dedi.
‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ programı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, Ordu'nun Fatsa ilçesine gelerek organize sanayi bölgesinde bulunan kontrplak fabrikasını ziyaret etti. Yıldırımhan'a Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Başkan Yardımcısı Orhan Koç, Ordu İŞKUR Müdürü İsa Kaymak, Ordu SGK Müdürü Mehmet Yaşar Günay, Fatsa İŞKUR Müdürü Mehmet Cem Kuru, Fatsa SGK Müdürü Metin Kırışıak ve fabrika işletmecisi Kerim Aydın eşlik etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan fabrikadaki işçilerin yapmış olduğu çalışmaları inceledi ve fabrika sahibi Kerim Aydın'dan bilgiler aldı.

5 Ocak tarihinden bu zamana kadar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Türkiye genelinde Cumhuriyet tarihinin en büyük istihdam seferberliği projesinin var olduğunu hatırlatan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, "Bu proje çerçevesinde il ve ilçelerimizi ziyaret ediyoruz. İşyerlerini, ticaret ve sanayi odaları ve esnaf odalarının temsilcileri ile biraya geliyoruz. Ziyaretlerimizde çalışma bakanlığımızın teşviklerinden işyerlerimizi haberdar ediyoruz. Türkiye'nin ciddi bir ticari potansiyeli var. Bu potansiyele sahipte işyerleri var. Bunlara devletin uyguladığı teşviklerin son derece verimli olduğunu söylüyoruz. İşyerlerimizde maalesef aranan vasıfta eleman bulamadıkları için bizlere durumlarını bildiriyorlar. Bu açığımızı tamamlayabilmek için bir taraftan İŞKUR olarak işbaşı eğitim programları uyguluyoruz. Diğer taraftan ise meslek eğitimleri ile birlikte bu açığımızı kapatmak istiyoruz. Vasfı olmayan eleman açığını ortadan kaldırmak istiyoruz" diye konuştu.

Çalışmak isteyenler için iş olduğunu belirten Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, "İş yerlerimiz istihdam yapmak istediklerini bizlere belirtiyorlar fakat istedikleri elamanların olmadığını bizlere her seferinde hatırlatıyorlar. Fatsa örneği vereceksem, Fatsa ilçemizde Organize sanayi bölgemizde iş vardır. İstihdama açık yerlerimiz burada mevcuttur. Buralara müracaat edecek kişilerin hem İŞKUR İl Müdürlüğümüz, hem de burada ki organize sanayi bölgesi yönetimi yardımcı olacaktır. Devlet kurumları ve işverenler el ele vererek Türkiye'deki istihdam sorununu aşmakta kararlıyız. Türkiye'deki işsizlik sorununu uyguladığımız bu teşvikle ciddi manada aşağıya çekecektir. Bu istihdama herkesin katkı vermesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

İşsizlik var Türkiye'de fakat iş beğenmeme ile ilgili ciddi bir sorun var diyen Yıldırımhan sözlerini şöyle tamamladı: "Vasıfsızlıkta önemli bir sorun. Bu ikisi bir araya geldiği zaman bir yekun oluşturuyor. Türkiye'de bir nesil 18-30 yaş arası toplumda yüzde 24 gibi çok büyük bir kitle hem okumak istemiyor hem de çalışmak istemiyor. Bu gerçekten bizler için önemli bir sorundur. Bizim bütün gençlerimizin mutlaka mesleğe, üretime yönelmesi gerekiyor. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Meslek edinmek isteyene meslek edindiriyoruz, bu anlamda vasıf kazanmak istiyoruz. İş arayanlara da ayrı zamanda iş temini yapıyoruz."

‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ programı

‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ programı