Cameron'ın suçladığı imam özür bekliyor

İngiltere Başbakanı Cameron’ın terör örgütü DAEŞ’i desteklemekle suçladığı imam Suliman Gani, Başbakan'ın açıklamalarının ardından aşırı sağ grupların hedefi haline gelmekten endişe ettiğini söyledi.
Cameron'ın suçladığı imam özür bekliyor

İngiltere Başbakanı David Cameron’ın terör örgütü DAEŞ’i desteklemekle suçladığı imam Suliman Gani, Başbakan'ın açıklamalarının ardından aşırı sağ grupların hedefi haline gelmekten endişe ettiğini söyledi.

İngiliz parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarasında 20 Nisan’da yapılan "Başbakan'a Sorular" oturumunda Cameron’ın hedefi haline gelen Gani, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Cameron’ın hakkındaki iddialarının ardından İngiltere’nin en çok konuşulan kişilerinden biri haline gelen Gani, "Kendimi güvende hissetmiyorum. Ailemin, çocuklarımın güvenliğinden de endişeliyim. Sağcıların, İslamofobiklerin saldırısına uğramam kuvvetle muhtemel." dedi.

İşini kaybetti

SOAS Üniversitesinde İslam Çalışmaları bölümünde yüksek lisans ve yakın zamana kadar Tooting İslam Merkezi'nde imamlık yaptığını, 18 yıldır Londra’da yaşadığını anlatan Gani, Cameron’ın açıklamalarının ardından bir televizyon kanalındaki işini kaybettiğini söyledi.

Geçen ocak ayında verdiği son konferansın başlığının "DAEŞ Belası" olduğunu dile getiren Gani, terör örgütünü bu kadar açık bir şekilde lanetlemesine karşın böyle bir suçlamayla karşı karşıya kalmasına anlam veremediğini söyledi.

Özür bekliyor

"Başbakan'ın özür dilemesini talep ediyorum" diyen Gani, muhalefet lideri Jeremy Corbyn’den de konuyu parlamentonda gündeme getirmesini istedi.

Gani, "Bütün içtenliğimle İşçi Partisi Lideri Corbyn’in bu ülkenin bir vatandaşı olarak benim adıma bir özür talep etmesini rica ediyorum." dedi.