Camiler İslam’ın simgesidir

İSMAİL POÇAN - YENİ HABER
Camiler İslam’ın simgesidir

Meram İbrahim Ethem Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrencilere cami ve gençlik hakkında bilgiler veren İl Müftü Yardımcısı Muharrem Biçer, camilerin İslam’ın simgesi olduğunu söyledi.

 

Konya İl Müftü Yardımcısı Muharrem Biçer, Meram İbrahim Ethem Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrencilere cami ve gençlik hakkında bilgiler verdi.  Camilerin İslam’ın simgesi olduğunu ifade eden Biçer, camilerin toplumsal birlik ve bütünleşmeyi sağlayan şaheserler olduğunu söyledi. Camiler ile irtibatın önemine dikkat çeken Biçer, camilerin çocuk yaştan itibaren insan yetiştirdiğini belirtti. Camilerin her zaman hayatımızın odak noktası olması gerektiğine değinen Biçer, “Camileri,  yaşantımızın merkezine koymalıyız” dedi. Gençlere zamanlarını iyi değerlendirmeleri konusunda tavsiyelerde bulunan Biçer “Peygamber Efendimiz, hayatı boyunca gençleri korumuş, onları ön plana çıkarmıştır. Efendimizi örnek alarak gençliğinizin kıymetini bilin ve gençliğinizin vermiş olduğu güzellikleri yine Allah yolunda kullanın.” şeklinde konuştu.  “Gençliğinizi, sizi meşgul eden boş işlerle değil, sizi hayata hazırlayacak faydalı bilgilerle donatmanız gerekiyor.” diyen Biçer “Gençlerimiz dinlerini doğru ve güzel bir şekilde yaşamak için ne kadar özen gösterirlerse, gerek bu dünyada gerekse ahirette de o kadar mutlu olacaktır, diye düşünüyorum” dedi.

İMAM HATİPLİ OLMANIN FARKINDA OLALIM

“Müslüman genç, sağlam ve doğru inanca sahip olmalı, anne ve babasına saygılı olmalı, helal kazanç sağlamalı” diyen Biçer, İmam Hatipli olmak iyilikte, saflıkta bir adım önde olmaktır. Değerlerini özümseme de, milletine bilinçli bir şekilde sahip çıkmada, sevgi, saygı, merhamet, adalet, işini hakkıyla yapma, hoşgörüyle tüm insanlığı kucaklama gibi evrensel hassasiyetlerle yaşamada bir adım önde olmaktır.  İmam Hatipli olmak, kendi tercihimizle seçtiğimiz bir özellik olmakla birlikte bu bize bir misyon yüklemektedir. İmam Hatipli herkesin gözünün kendisinin üzerinde olduğunu ve toplumun kendisinden birtakım beklentilerinin olduğunu unutmaması gerekir. Bir İmam Hatipli hangi işi yaparsa yapsın öncelikli görevi yaptığı işte örnek olmaktır. Başkalarının yaptığı hata ve yanlışlar onların cahilliğine verilirken bir İmam Hatipliye bilgisizlik yakıştırılamadığı için “imam böyle yaparsa cemaat ne yapar” diyerek hoş karşılanmaz. O, işini sağlam, doğru ve bilinçle yapmalıdır. İşine hile-hurda katmamalıdır” diye konuştu.