Camiler yaz Kur'an kurslarına hazır

Diyanet İşleri Başkanlığınca yarın başlatılması planlanan ve yaklaşık 5 milyon öğrencinin eğitim görmesi hedeflenen yaz Kur'an kursları için tüm hazırlıklar tamamlandı.
Camiler yaz Kur'an kurslarına hazır

Diyanet İşleri Başkanlığınca yarın başlatılması planlanan ve yaklaşık 5 milyon öğrencinin eğitim görmesi hedeflenen yaz Kur'an kursları için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Türkiye Cami ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulların yaz tatiline girmesiyle her yıl Diyanet İşleri Başkanlığınca öğrencilere yönelik yaz Kur'an kursları düzenlendiğini anımsattı.

Geleceğin teminatı, dünya hayatının ziyneti ve Allah'ın emaneti olan çocukları ruhen ve bedenen sağlıklı yetiştirmenin herkesin görevi olduğunu vurgulayan Kıyak, "Yaz Kur'an kurslarının, yavrularımıza, güzel bilgilerin verildiği, dünya ve ahiret mutluluk yollarının gösterildiği, ahlak ve edebin öğretildiği bir okul olmasını diliyorum." dedi.

Kıyak, yaz Kur'an kurslarında Kur'an-ı Kerim, tecvit, namaz sureleri, abdest alma, namaz kılma, Hz. Muhammed'in hayatı, inanç esasları ve güzel ahlakı konusunda eğitim verileceğini, dini ve milli değerlerin çocuklara öğretileceğini kaydetti.

Hedef, 5 milyon öğrenciye Kur'an öğretmek

Çocukların Kur'an ile buluşmalarının, anne ve babanın evladına bırakabileceği en güzel miras olduğunu söyleyen Kıyak, yarınların teminatı olan çocukların dini eğitimlerini en güzel şekilde almalarının sağlaması gerektiğine işaret etti.

Kıyak, yarın başlayacak yaz Kur'an kursları için Türkiye'deki tüm cami ve Kur'an kurslarında hazırlıkların tamamlandığını belirterek, şunları söyledi:

"Türkiye genelinde şu anda 86 bin camimiz var, 40 bine yakın da Kur'an kursumuz var. Tüm eksiklikler giderildi. Hazırlıklarımız şu anda tamam, yavrularımızı bekliyoruz. Kurslarımıza katılım oranı da yıldan yıla artış gösteriyor. Hedefimiz, geçen yılki gibi 5 milyon. Buna yönelik çalışmalarımız var. Ramazan ayının da kurslarımıza olan talebi artıracağına inanıyoruz. İnşallah katılım sayısı çoğalır. Türkiye'deki bütün cami dernekleri başkanlarımızın da duyarlı olmalarını istiyoruz. Camilerde teşvik edici şeyler yapsınlar çünkü genç kardeşlerimiz camide oynayacak, zıplayacak, bir yandan da Kur'an öğrenecek. Başarılı olanları hediyelendirme gibi bir çalışma sistemine girmelerini arzu ediyoruz. Yine çocuklarımıza cami bahçesi içerisinde oyun oynatmalıyız. Çocuğu 3-4 saat eğitime tabi tutarsanız olmaz. Teneffüs vakitlerinde çocukların oyun oynayacağı bir sistemi geliştirmek lazım."