Çamlık yeniden hayat buluyor

Ünye'nin simgelerinden biri olan Çamlık bölgesi, Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin dokunuşuyla yeniden hayat buluyor.
Çamlık yeniden hayat buluyor

Ünye'nin simgelerinden biri olan Çamlık bölgesi, Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin dokunuşuyla yeniden hayat buluyor.

Yap-İşlet-Devret modeliyle tasarlanarak, yaklaşık 40 bin metrekare alan üzerine kurulacak nezih sosyal donatı alanı 15 milyon liraya mal olacak.

Görselleri heyecan uyandıran proje hakkında bilgi veren Başkan Enver Yılmaz, "2018 yılı içinde standardı yüksek, hemşehrilerimizin gönül rahatlığıyla gidebileceği sosyal bir mekân hizmete sunacağız. Proje tamamlandığında sadece Ordu'nun değil, çevre illerin de dikkatini çekerek bölgenin yükselen değeri olacak" dedi.

Proje bedeli 15 milyon lira

Bölgenin eksikleri tespit edilerek konsept geliştirildiğini söyleyen Başkan Yılmaz, "15 milyon liraya mal olacak proje kapsamında; mevcut dokuyla uyumlu, içerisinde mesire alanı, yeşil alanlar, kafe ve restoranlar, düğün salonu, mescit, yaya ve bisiklet yolları, macera parkı bulunan sosyal yaşam alanı inşa edeceğiz. Çamlık Projesi, bölgeyi hareketlendirecek bir yatırım olacak" diye konuştu.

Proje yap-işlet-devret modeliyle yapılacak

Yaklaşık 40 bin metrekare alanda 5 bin 711 metrekaresi kiralanabilir birimden oluşan projenin yap işlet devret modeliyle yapılacağını ifade eden Başkan Enver Yılmaz, Ordu ve Ünye için büyük kazanım olacak Çamlık Projesi'nin, Büyükşehir'in kasasından bir kuruş para çıkmadan yapılacağını belirtti.

Yapılar çevreye uyumlu olacak

2018 yılında hizmete sunulması hedeflenen tesisin yapılacak çalışmalarda çelik konsorsiyumlu malzemelerin ahşapla kaplanarak çevreye uyumlu hale getirileceğinin ve mevcut ağaçlara zarar verilmeyeceğinin altını çizen Başkan Yılmaz, başta Ordu olmak üzere çevre illerden, hatta yurt dışından gelen turistlerin ilgi duyacağı, bölgenin yükselen bir değeri olarak cazibe merkezi olacağını ifade etti.

"Ünye'de değişim ve dönüşüm devam ediyor"

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise, Çamlık bölgesinin ilçenin en önemli mesire alanlarından biri olduğunu kaydederek, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'a teşekkür etti. Ünye'nin turizm ve modern kent hayatı anlamında her geçen gün geliştiğine vurgu yapan Belediye Başkanı Çamyar, "Ünye'de değişim ve dönüşüm gözle görülür şekilde devam ediyor, önümüzde ki yıllar Ünye'nin potansiyelinin ortaya çıktığı yıllar olacak" diye konuştu.

Kaynak: