Çanakkale Kara Savaşları'nın 103. yılı

Kocaeli ve Düzce'de, Çanakkale Kara Savaşları'nın 103. yılı dolayısıyla "57. Alay Vefa Yürüyüşü" düzenlendi
Çanakkale Kara Savaşları'nın 103. yılı

KOCAELİ/DÜZCE (AA) - Kocaeli ve Düzce'de, Çanakkale Kara Savaşları'nın 103. yılı dolayısıyla "57. Alay Vefa Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce organize edilen etkinlik çerçevesinde, Gölcük ilçesindeki Mimar Sinan Camisi'nde Çanakkale konulu vaaz verildi. Daha sonra vatandaşlar ve öğrenciler, sabah namazını kılarak dua etti.

Cami çıkışında vatandaşlara yarma çorbası ikram edildikten sonra yüzlerce kişi, Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve 57. Alay afişi eşliğinde Gölcük Şehitliği'ne yürüdü.

Şehitlikte, Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi, tüm şehitler için dua edildi.

Programa, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Burçak Kırca, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

- Düzce

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce organize edilen program kapsamında Cedidiye Camisi önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganıyla şehitliğe yürüdü.

Şehitlikte, Çanakkale ve tüm şehitler anısına saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dua eden katılımcılara çorba ikramında bulunuldu.

Etkinliğe, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Miktat Çelebioğlu, Düzce İl Jandarma Komutanı Vekili Mustafa Çetinkaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, öğrenciler, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: