İki ilde yangın çıktı

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde tarım arazisinde başlayan yangın, havadan ve karadan müdahaleyle ormana sıçramadan söndürüldü. Öte yandan Gaziantep'in Nizip ilçesinde çıkan orman yangını söndürüldü.
İki ilde yangın çıktı

Pınardere köyünde mangal kömürü üretimi de yapılan tarım arazisinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bu bölgenin yakınında bulunan büyükbaş hayvanlar ise hızla uzaklaştı.

canakkalede-cikan-yangin-tarim-arazisinde-zarara-neden-oldu.jpg

Rüzgarın etkisiyle büyüyen alevlere, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri çok sayıda arazöz ve ilk müdahale aracının yanı sıra 2 uçak ve 2 helikopterle müdahale etti.

Hububat ekili geniş bir tarım arazisinde etkili olan yangın çevredeki ormanlık alana sıçramadan söndürüldü.

Tarım arazisinde hasara sebep olan yangının ardından ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmaları sürüyor.

Ayvacık Kaymakamı İlker Eker de olay yerine gelerek konuya ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

nizip-orman-yangin.jpg

Gaziantep'te çıkan orman yangını söndürüldü

Nizip ilçesi Belkıs mevkiindeki ormanlık alanda çıkan yangın dolayısıyla bölgeye Gaziantep Orman Bölge İşletme Müdürlüğü, Gaziantep İtfaiyesi ve Nizip Belediyesi ekipleri sevk edildi.

Yaklaşık 5 dönümlük alandaki çınar, çam ve kavak ağaçlarının bulunduğu bölgede etkili olan yangına, 4 itfaiye aracı, 3 su tankeri ile çok sayıda yangın söndürme işçisiyle müdahale edildi.

Bölgede güvenlik önlemi anlamı alan jandarma ekipleri de yangına müdahale ederek alevlerin başka bölgelere yayılmasını önledi.

Ekiplerin müdahalesiyle söndürülen yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı, yangın sonrası ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmasının sürdüğünü söyledi.

Etiketler :