Çanakkale'de "250 bin şehide 250 bin fidan" projesi

Gelibolu Tarih ve Çevre Koruma Derneği Başkanı Okandan:- "Gelibolu ilçesinde Çanakkale Savaşı'nda şehit olan 250 bin askerin anısına 250 bin fidan dikerek, hem çevreye hem de geleceğe yönelik önemli bir çalışma gerçekleştireceğiz"
Çanakkale'de "250 bin şehide 250 bin fidan" projesi

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde, "250 bin şehide, 250 bin fidan" projesi çerçevesinde çalışma başlatıldı.

Gelibolu Tarih ve Çevre Koruma Derneği ve oyuncu Murat Ünalmış, hazırladıkları proje hakkında Kaymakam Hakan Kılınçkaya ve Belediye Başkanı Mustafa Özacar'a bilgi verdi.

Dernek Başkanı Emel Okandan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kaymakam Hakan Kılınçkaya ve Belediye Başkanı Mustafa Özacar'ın proje için gereken desteği vereceklerini ifade ettiğini aktardı.

Gelibolu'daki destansı savaşın ve mücadelenin kahramanlarının anılması adına böyle bir projenin gerçekleştirilmesinin gurur verici olduğunu dile getiren Okandan, şunları kaydetti:

"Gelibolu ilçesinde Çanakkale Savaşı'nda şehit olan 250 bin askerin anısına 250 bin fidan dikerek, hem çevreye hem de geleceğe yönelik önemli bir çalışma gerçekleştireceğiz. Bize bu fikri veren ve çevre dostu olarak bilinen ünlü oyuncu Murat Ünalmış'a çok teşekkür ediyoruz. Belediye Başkanı Özacar, fidanların dikimi için bize yer temin ediyor. İlçedeki parklar, sokaklar ve caddeler durumlarına uygun olarak ağaçlandırılacak. Çalışmalarımızda kendisi de yer alacak. İlçedeki toprak yapısına göre çeşitli fidanlar dikeceğiz. Bazı sokaklara çam, bazılarına iğde, ıhlamur gibi ağaçlar dikilecek. Ağaçlandırma bölgelerini seçtikten sonra mart ayında fidan ekimini gerçekleştireceğiz."

Kaynak: