Çanakkale’de 274 milyon TL’lik tesisin temeli atıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katıldığı törenle Çanakkale'de 274 milyon TL değerindeki 11 tesisin temeli atıldı,...
Çanakkale’de 274 milyon TL’lik tesisin temeli atıldı

ÇANAKKALE (İHA) – Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katıldığı törenle Çanakkale'de 274 milyon TL değerindeki 11 tesisin temeli atıldı, 2 tesisin de açılışı yapıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çanakkale'de Valilik ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Bakan Eroğlu, daha sonra temel atma ve açılış töreni için Cumhuriyet Meydanı'na geçti. Törene Bakan Eroğlu, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Mithat Kemal Algül, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından protokol konuşmalarına geçildi.

"Allah bu milleti korudu"

Bakan Eroğlu, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, "Bu hain, alçak, kökü dışarıda, tarihimizin en kanlı darbe girişiminde kahraman milletimiz büyük cesaret gösterdi. Cumhurbaşkanımızın dirayeti, Bakanlar Kurulumuz, Başbakanımızın ve tüm siyasa partilerin kararlığı, tabi ki emniyet teşkilatımızın, çok cüzi, yüzde 1.5'lik olan asker elbisesine bürünmüş teröristler dışındaki kahraman askerimizin gayretiyle, bütün milletin el birliğiyle darbe girişimi püskürtülmüştür. Bu darbe girişiminin gayesi, Türkiye'yi bölmek, parçalamak, milleti yok etmekti. Bu sadece hükümete karşı bir darbe girişimi değildir. Bütün milleti, özellikle tamamen yok etme şeklindeki çok alçak hain bir darbe girişimiydi. Düşünebiliyor musunuz? TBMM bombalanıyor. Kahraman ordumuzun orada özel kuvvetleri, bir takım kışlaları bombalanıyor. Cumhurbaşkanımızın bulunduğu külliye, Cumhurbaşkanı milleti temsil ediyor, Başkomutan orası bombalanıyor. Milletin üzerine helikopterden ateş ediliyor, bombalar yağdırılıyor. Allah bu milleti korudu. Ben buraya sizlere teşekkür etmek için geldim" dedi.

"2 vardiya çalışıyorduk, 3 vardiya çalışacağız"

Darbe girişiminin ardında bazı ülkeler olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, "Bu darbe girişiminin arkasında bazı ülkeler var. Kökü dışarıda, öbürleri maşa. Bu böyle biline. Neden? "Türkiye artık çok oluyor, Türkiye'nin önünü keselim, parçalayalım, bölelim." Türkiye çünkü büyük kahraman bir millet. Bunlar dedi ki "darbede hüsrana uğradık. Milletin tankların üzerine çıkacağını, göğsünü siper edeceğini bilemedik." Dolayısıyla hüsrana uğradılar. "Nasıl oldu bu?" diyorlar, diğer milletler hayret ediyor. Ne kahraman bir millet. Dolayısıyla bunu hesap edemediler. Dediler ki "bir de ekonomik kriz çıkaralım." Ama milletimiz milyarlarca dolarını bozdurdu, ekonomik darbeye karşı onlara büyük bir darbe vurdu. Milletim ne büyük, ne kahraman millet. İşte millet bu. Biz de dedik ki Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak 2 vardiya çalışıyorduk, şimdi arkadaşları topladık hepsi söz verdi bundan böyle 3 vardiya çalışacağız. Çok hızlı yatırımlar yapacağız. Bu millete ne yapılsa azdır. Hedefi olmayanlar tarih sahnesinden silinir. Bizim milletimizin de büyük hedefleri var. İnşallah bu hedefleri gerçekleştireceğiz. Darbe girişimine karşı 79 milyon vatan evladı bir ve bütün oldu. Bütün partiler, her türlü anlayışa sahip insanlar hepsi bir araya geldi" diye konuştu.

Çanakkale'ye 32 yeni müjde

274 milyon TL'lik 13 dev tesisi Çanakkale'ye kazandıracaklarını da söyleyen Bakan Eroğlu, "Eski para ile 274 trilyon. Çokal Barajı Tekirdağ'da Gelibolu Yarımadasındaki bütün köyleri, ilçeleri su verecek. Aynı zamanda Evreşe ve Kavak ovasının bütün verimli topraklarını sulayacak olan muhteşem bir baraj. İnşallah bu tesislerin temelini atacağız. Bitiş tarihi ve saatini de sizin önünüzde Müteahhitle pazarlık ederek imzalayacağız. Ayvacık-Çamköy barajının ve sulamasının temelini atacağız. Biga Güngendere baraj ve sulamasının temelini atacağız. Lapseki'de Balcılar barajı ve sulamasının temelini atacağız. Biga Gümüşçay Beldesi Hoşap Çayı ıslahının açılışını yapacağız. Bunlar Çanakkale için elzem olan dev yatırımlar. Bir de "Çanakkale'ye gelirken müjde getirmeden olmaz" dedim. Heybemiz dolu geldik. Bugün heybemizde 32 müjde ile geldik. 32 müjde 351 milyon TL. geçen geldiğimde 38 müjde verdim. 617 milyon TL. Bu seferde 32 müjde 351 milyon TL. Topladığımızda 2 buçuk yılda 70 tane müjde vermişim. Toplamda 968 milyon TL. Yani yaklaşık 1 milyar, eski parayla 1 katrilyonluk hizmet getirdik. İnşallah bunları yapacağız" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise Çanakkale'nin her alanda iddiası bulunan farklı bir şehir olduğunu söyledi. Turan, "Derdimiz şu, Çanakkale'mizin neresinde tarım imkanı varsa oraya su götürmek. O yüzden ben böyle özel günlerde, uluslararası sıkıntı yaşadığımız günlerde, hiç bir şey olmamışçasına gelip yatırım yapan, toplumuyla, idarecisiyle, milletiyle beraber yol yürüyen başta sayın bakanımız olmak üzere tüm bakanlarımızı kutluyorum. İnşallah birliğimize, beraberliğimize bu tür toplantıların, açılışların ayrı bir etkisi olacağını düşünüyorum" dedi.

Törende Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider de birer konuşma yaparak vatandaşları selamladı.

Zamanında bitiremeyen müteahhit okul yaptıracak

Bakan Eroğlu, temeli atılacak tesislerin müteahhitlerini sahneye çağırarak, üstlendikleri projelerin bitiş tarihleri konusunda pazarlık yaptı. Tüm projelerin bitiş tarihlerini daha erkene çeken Bakan Eroğlu, belirlenen tarihte bitirilemeyen projelerin müteahhitlerine, 8 ve 16 derslikli okul yaptırma cezası vereceklerini söyledi. Müteahhitler, bu şartı kabul ederek, projeleri belirlenen tarihte tamamlasalar da bu okulları yaptırma sözü verdiler.

Ardından Bakan Veysel Eroğlu, protokol üyeleri ile 274 milyon TL değerindeki 11 tesisin temelini attı ve 2 tesisin açılışını yaptı. Toplu temel atma ve açılış merasimi töreni orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ağaçlandırma sahalarının kura çekimi ve Orköy kredi sertifikaları dağıtım töreni ile sona erdi.

Çanakkale’de 274 milyon TL’lik tesisin temeli atıldı

Çanakkale’de 274 milyon TL’lik tesisin temeli atıldı

Çanakkale’de 274 milyon TL’lik tesisin temeli atıldı

Çanakkale’de 274 milyon TL’lik tesisin temeli atıldı

Çanakkale’de 274 milyon TL’lik tesisin temeli atıldı

Çanakkale’de 274 milyon TL’lik tesisin temeli atıldı

Çanakkale’de 274 milyon TL’lik tesisin temeli atıldı

Çanakkale’de 274 milyon TL’lik tesisin temeli atıldı

Kaynak: