Çanakkale’de sadece Hristiyanlarla savaşmadık

“Camlı Köşk’te Genlik Söyleşileri”nin konuğu Tarihçi Yazar Akif Sarıbaş oldu. “En Şanlı Zafer Çanakkale” isimli söyleşi gerçekleştiren Akif Sarıbaş, Çanakkale’de sadece Hristiyanlarla savaşılmadığını belirtti.
Çanakkale’de sadece Hristiyanlarla savaşmadık

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin “Medeniyet Okulu” projesini kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler çerçevesinde düzenlenen “Camlı Köşk’te Genlik Söyleşileri”nin konuğu Tarihçi Yazar Akif Sarıbaş oldu.  “En Şanlı Zafer Çanakkale” isimli söyleşi gerçekleştiren Akif Sarıbaş, 100 yıl önce 18 Mart günü tarihimizin en büyük destanlarından biri yazıldığını belirtti.  Çanakkale Zaferi’nin en şanlı zafer olduğunu dile getiren Sarıbaş,  Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını ve bağımsızlığımızı korumak için varını, yoğunu ortaya koyan bir milletin gücünü dünyaya duyuran bir destandır” dedi. 
KAZANILAN ZAFERDE NUSRAT MAYIN GEMİSİNİN ÖNEMİ BÜYÜK
Kazanılan zaferde Nusrat Mayın gemisinin son gece mayınları denize döşemesinin öneminin büyük olduğunu belirten Sarıbaş, “İşe yaramaz diye kullanılmayan mayınları denize döşeme fikrini müstahkem mevki komutanı Cevat Paşa’ya veren neydi? Biz Çanakkale’de sadece Hristiyanlarla savaşmadık. Karşımıza hile ile çıkarılan Hintli Müslümanlarla da savaştık. İngiltere onları kandırarak bu topraklara getirdi. Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, içinde bulunduğu şartlar ne olursa olsun, milletimizin, bulunamayacağı fedakârlık, kazanamayacağı başarı olmayacağının da bir kanıtıdır.  İşte bu yönüyle Çanakkale Zaferi, milletimize nesilden nesile ilham kaynağı olabilecek, yol gösterebilecek büyük bir öneme ve yere sahiptir. Dünyaya “Çanakkale Geçilmez” diyerek tarihin akışını değiştiren şanlı ecdadımızın sarsılmaz inancı ve mücadelesi sonucu, bugün bizler bu topraklar üzerinde geleceğe gururla, güvenle yürümekteyiz” diye konuştu. 
İSMAİL POÇAN/ YENİ HABER