Canan Karatay'dan uyarı... Konya Düğün Pilavı yerken bir daha düşünün!

Konya düğün sofralarının baş yemeği olan Konya Düğün Pilavı ile ilgili üzen haber ünlü profesör Canan Karatay'dan geldi. Açıklamalarıyla sık sık gündem olan ünlü profesör Karatay, sofralardan eksik etmediğimiz pilavın tehlikelerini açıkladı.
Canan Karatay'dan uyarı... Konya Düğün Pilavı yerken bir daha düşünün!

Pirincin saç dökülmesine neden olan besinlerden biri olduğunu ifade eden Prof. Dr. Canan Karatay, ''Bu tamamen bilimseldir, kitabımda da anlatıyorum. Erkekler pilava çok meraklı oturup da devamlı pilav yemesinler, lezzetli olabilir ama saç dökülmesinin temel sebebidir. Çünkü insilünü yükseltir" dedi.

Kelliğin insülin eksikliğiyle bağlantılı olduğunu belirten ünlü profesör D vitamini ve Omega 3 yetersizliğinin de kelliğe yol açtığını açıkladı.

Canan Karatay, saç dökülmesi sorunu yaşayan kişiler için ise şu önerilerde bulundu: Saçınızın çıkmasını istiyorsanız...

''Erkekler bol bol terayağ, zeytinyağı ve omega 3 alsınlar. Bol bol D vitamini takviyesi yapsınlar ve B 12'lerine baksınlar, bütün bunlar birden bire olmaz.

Gençlerde daha çabuk olabilir ama sabırla o göbek gittikten sonra saç çıkmaya başlıyor. Saçınızın çıkmasını istiyorsanız cildinize iyi bakın, bol bol güneş banyosu yapın.

Pirinç, aşırı tüketimi halinde insan sağlığına bazı zararlar verebiliyor. Bu zararlardan başlıcası ise diyabet riskini artırması...

Ancak aralıklarla tüketilen pirinç, sanılanın aksine insan sağlığına sayısız fayda sağlayabiliyor.

Pirinçte karbonhidrat miktarı bol olduğu için, vücuda yakıt sağlar ve beynin normal işleyişine yardımcı olur.

Karbonhidratlar vücut tarafından metabolize edilmesi ve fonksiyonel, kullanılabilir enerjiye dönüştürülmesi açısından kaçınılmazdır.

Pirinç yemek çok basit bir sebeple sağlık için son derece yararlıdır çünkü zararlı yağ, kolesterol veya sodyum içermez. Dengeli beslenmenin ayrılmaz bir parçasını oluşturur.

Pirinç dünyanın en çok kullanılan ve yenen gıdalarından biridir çünkü çok küçük miktarları bile insanları sağlıklı ve canlı tutabilir.

İçindeki düşük sodyum sebebiyle pirinç yüksek kan basıncı ve hipertansiyon sorunu olanlar için en iyi gıdalardan biri olarak kabul edilir.

Esmer pirincin, Alzheimer hastalığını dikkat çekici ölçüde önlemeye yardımcı olan nörotransmitterlerin büyüme ve aktivitesini tetikleyen besinlerden yüksek derecede içerdiği söylenir.

Çeşitli yabani pirinç türlerinin beyindeki, bunama ve Alzheimer hastalığına neden olan serbest radikaller ve diğer tehlikeli toksinlerin etkilerini engelleyen nöro-koruyucu enzimleri tetiklediği gösterilmiştir.

KONYA SOFRALARININ VAZGEÇİLMEZLERİ ARASINDA YER ALIYOR

Konya'da düğünlerde sık sık tüketilen Konya Düğün Pilavı ve sofra kültürünün baş yemeklerinden olan pilavdaki bu tehlike yemekseverleri üzeceğe benziyor.

Etiketler :