'Çandarlı limanında konsept değişikliği yapmak istedik'

Ulaştırma Bakanı Arslan, "Çandarlı gibi önemli bir limanı daha ekonomik, daha verimli kullanabilmek için konsept değişikliği yapmak istedik ve bunun üzerinde çalışmalarımız devam ediyor." dedi.
'Çandarlı limanında konsept değişikliği yapmak istedik'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanı Ahmet ArslanÇandarlı Limanı'nı konteyner limanı olarak planladıklarını, ancak dünyada özellikle konteyner ticaretinin bulunduğu pazarda bir daralma yaşandığını belirterek, "O yüzden Çandarlı gibi önemli bir limanı daha ekonomik, daha verimli kullanabilmek adına biraz konsept değişikliği yapmak istedik ve bunun üzerinde çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Bakanlığının kentte süren projelerini incelemek üzere İzmir'de bulunan Bakan Arslan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti.

"İzmir’in büyük projelerini bitirmek anlamında büyük bir gayretimiz var"

İzmir projeleri konusunda Başbakan Binali Yıldırım’a teşekkür ettiklerini söyleyen Arslan, kentteki çalışmaları hassasiyetle takip ettiklerini belirterek, şunları dile getirdi:

"Biz de izinden gitmeye çalışıyoruz. İzmir’in büyük projelerini bitirmek anlamında büyük bir gayretimiz var. Merkezi hükümet ile yerel idarelerin güzel iş birliği ile İzmirlilerin hizmetinde olan bir İZBAN'ımız var ki onunla kalmasın istiyoruz. Daha çok uzatalım. İş birliği anlamında örnek bir uygulama. Amacımız hizmet etmek. Burada da, Ankara'da da, Mecliste de bunu yapmaya çalışıyoruz. Sizlerle birlikte iş birliğimizi pekiştiririz inşallah."

"Hem raylı sistem, hem o bölgeye otoyol bağlantıları olacak"

Ziyarette gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Arslan, Çandarlı Limanı ihalesine ilişkin soru üzerine, ihale tarihinin henüz belli olmadığını söyledi.

Arslan, Çandarlı Limanı'nı konteyner limanı olarak planladıklarını ve altyapısını buna göre yaptıklarını, ancak dünyada özellikle konteyner ticaretinin olduğu pazarda bir daralma yaşandığını belirterek, şunları aktardı:

"Çandarlı gibi önemli bir limanı daha ekonomik, daha verimli kullanabilmek adına biraz konsept değişikliği yapmak istedik ve bunun üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Alsancak Limanı'yla birlikte bölgemize ikisi koordineli nasıl daha çok hizmet verebilir, daha çok katma değerli neler yapılabilir diye çalışıyoruz. Bunu da bitirmek üzereyiz. Beklentimiz yüksek. Hem raylı sistem, hem o bölgeye otoyol bağlantıları olacak, Çandarlı’ya kadar. Menemen-Aliağa-Çandarlı otoyolunun da kararı çıktı. Bugünlerde ihalesine çıkacağız. Amacımız ulaştırma türlerinin birbiriyle entegre olduğu verimli bir uygulama yapmak. Limanı hızlı bir şekilde aktif hale getirmemiz lazım."