Canikli: Biz bunun hamallığını yapıyoruz

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, bakanlık görevine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Canikli: Biz bunun hamallığını yapıyoruz

Bir dizi ziyarette bulunmak üzere memleketiGiresun'a gelen Canikli, Eynesil ilçesinde vatandaşlarla selamlaştı. Canikli, burada vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, ilk defa cumhurbaşkanını doğrudan halkın seçtiğini söyledi.
 

Cumhurbaşkanını halkın aracısız seçtiğini dile getiren Canikli, "Bu, 2 bin yıllık Türklerin tarihinde ilk defa gerçekleşen bir olaydır, çok önemli bir olaydır. Allah'ın izniyle önümüzdeki günlerde, önümüzdeki aylarda, yıllarda, bunun bu milletin geleceğinde ve tarihinde nasıl önemli değişiklikler yapacağını, güzel değişiklikler yapacağını hep birlikte inşallah göreceğiz. O zaman bununla ne kadar güzel ve hayırlı bir işe imza attığımızı millet olarak bir kez daha anlayacağız" diye konuştu.

Canikli, en son kabine değişikliğiyle şahsına Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görevinin tevdi edildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Esasında bu onurlu görev, bu onurlu ve hayatımızın sonuna kadar onurla taşıyacağımız bu altın madalya şahsıma tevdi edilmedi, öncelikle Giresun'a tevdi edildi, bu Giresun'undur.

Bu, Giresun'a aittir. Biz sadece bunu taşıyoruz, bunun hamallığını yapıyoruz, biz sadece taşıyoruz yoksa onur hep birlikte Giresun'undur, bize bu tarihi onuru yaşattıkları için başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a bütün Giresunlular adına ve sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na en kalbi şükranlarımızı Giresunlular adına sunuyoruz. Bize güvendiler, Giresunlulara güvendiler, bu onuru bize yaşattılar, o yüzden elbette şükranla yad etmemiz gerekiyor."

Bakanlık görevinin aynı zamanda çok önemli bir sorumluluk olduğuna dikkati çeken Canikli, "Burada hizmet etmemiz gerekiyor. Bize verilen bu onur, bu görev esasında millete hizmet etme görevidir, daha çok hizmet etme görevidir. Bulunduğumuz nokta itibarıyla daha çok milletin rızasını kazanma imkanıdır, verilen budur, başka bir şey değildir" ifadesini kullandı.

Nurettin Canikli, bakanlık görevinin bir makam olmadığına değinerek, "Verilen bir onurdur, aynı zamanda millete hizmet etme görevidir ve talimatıdır. Bunun farkındayız ve Allah'ın izniyle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiçbirimizin başını öne eğdirmeden bu görevi onurla, gururla en iyi şekilde yapmaya çalışacağız, ondan hiç kimsenin en ufak kuşkusu olmasın" dedi.