Canik’ten yabancı misafirlere Türkçe kursu

Canik Belediyesi, ülkelerindeki savaş nedeniyle Suriye, Irak ve Afganistan'dan gelen misafir çocuklara kolay iletişim kurmaları ve toplumsal uyum sağlamaları amacıyla Türkçe kursu veriyor.
Canik’ten yabancı misafirlere Türkçe kursu

Canik Belediyesi, ülkelerinde yaşanan iç karışıklıklar nedeniyle Türkiye'ye sığınan ve Samsun'da yaşayan Suriye, Irak, Afganistanlı mültecilerin çocuklarına yönelik eğitim çalışmasını sürdürüyor. Bir yıldır devam eden çalışma kapsamında bugüne kadar 100 mülteci çocuk, çevreleriyle kolay iletişim kurmaları ve toplumsal uyum sağlamaları amacıyla Türkçe eğitimi alırken, yeni dönemde de 120 çocuk ve kadın Türkçe öğreniyor.

Kursta çocukları ziyaret etti

Belediye Başkan Osman Genç, Dış İlişkiler Birimi tarafından yürütülen kursun düzenlendiği Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'nde Türkçe eğitimi alan çocukları sınıflarında ziyaret etti. Çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Genç, onların ihtiyaçlarıyla yakından ilgilendi. Çocukların ilgisiyle karşılaşan Başkan Osman Genç, ülkelerinden gelerek ülkemize sığınan mazlum misafirlerin yanlarında olduklarını belirtti.

Toplum huzuru adına

Ensar-muhacir anlayışıyla hareket ettiklerini ifade eden Başkan Osman Genç, "Açtığımız dil kursunun amacı mülteci öğrencilerin savaştan dolayı yaşadıkları endişe, korku ve fobilerini yenmek, savaş psikolojilerini üzerlerinden atmak, ayrıca yaşadıkları ve yerleşik hayat sürdükleri yerlerde barışık, sağduyulu bir hayat sürdürmelerini sağlamaktır. Çünkü bu çocukların eğitimini geleceğimiz ve toplum huzuru adına çok önemsiyoruz. Tüm çabamız insanlık adına bir hizmet yürütmektir. Bunun da en önemli ayağını eğitim oluşturmaktadır" dedi.

200 kişi Türkçe öğrendi

Savaşın en büyük mağdurlarının bebekler, çocuklar, kadınlar ve yaşlılar olduğunu dile getiren Başkan Genç, "Suriye, Irak, Afganistan'daki karışıklıklar nedeniyle ülkemize ve şehrimize gelen çocuklar eğitim-öğretimden mahrum olmaktadır. Biz medeniyetimize yakışır şekilde onlara kol kanat açıyoruz. Tabi ki temennimiz misafir kardeşlerimizin ülkelerindeki iç karışıklıkların bir an önce bitmesi ve ülkelerine huzur içerisinde dönmeleridir. Ancak bu geçiş sürecinde biz de bu çocuklarımıza yönelik örnek olması amacıyla dil eğitimi düzenliyoruz. Bugüne kadar 200'ün üzerinde çocuk ve kadına Türkçe kursu verdik" diye konuştu.

Canik’ten yabancı misafirlere Türkçe kursu

Kaynak: