Canımızı veririz, vatanımızı vermeyiz

Canımızı veririz, vatanımızı vermeyiz

Kutlu direnişte 11 gün geride kalırken meydanlar milletin evi oldu. Gökyüzünü yorgan toprağı da yatak yapan vatandaşlar birlikte oldukları müddetçe kimsenin bu ülkeye zarar veremeyeceğini söylerken “Canımızı veririz, vatanımızı vermeyiz” ifadelerini kullandı.

“bir-daha-girisseler-yine-basaramayacaklar”.jpg

“BİR DAHA GİRİŞSELER YİNE BAŞARAMAYACAKLAR”

“Bu ülkede terör estirenleri Allah ‘Kahhar’ ismiyle kahreylesin inşallah” diyen Fatih Yıldız, “Bu vatanın birliğini kesinlikle bozamayacaklar. Vatanımızı milletimizi ne kadar çok sevdiğimizi tüm dünya gördü. Meydanları doldurarak herkese örnek olduk. Bu sevgi iman gücünden geliyor. Fetullah Gülen de bu görüntüleri görüyor. Onun yatacak yeri yok. Darbe girişimleri başarısız oldu. Bir daha girişseler yine başaramayacaklar. Elhamdülillah bizde iman gücü ve bu vatan sevgisi olduğu sürece hiçbir kuvvet bizi kesinlikle yıldıramaz. Allah müsaade etmediği sürece onlar kesinlikle galip gelemeyecekler. Galip gelecek olan Türk halkıdır, Müslümanlardır” ifadelerini kullandı.

“parti-meselesi-degil-vatan-meselesi”.jpg

“PARTİ MESELESİ DEĞİL VATAN MESELESİ”

Türkiye’de darbe devrinin geçtiğini söyleyen Fatih Yavaş, “Türkiye’de bundan önce de darbe girişimlerinde bulunuldu. Eski halkımız yok artık. Milletimiz uyandı. Bir darbe olduğunda Türkiye geriye gidiyor. Halk zarar görüyor. Demokrasiyle seçilmiş bir cumhurbaşkanına başbakana darbe yapmak şu devirde çok yanlış bir şey. Biz bunu kınıyoruz. Kesinlikle darbe ve benzeri girişimleri Türkiye’de istemiyoruz. Bu parti meselesi değil. Bu bir vatan meselesi. Bugün her partiye gönül veren millet burada. Çünkü halkımız artık darbe istemiyor. Demokrasiyle başa gelmiş bir insanın indirilmesine halk müsaade etmez. Bugün cumhurbaşkanı CHP’den de olsa yine burada olurduk. Mesele memleket meselesi. Artık demokrasi devri. Biz önemli ülkelerin hizasına gelirken, dünyayla yarışırken bu darbe yersiz” dedi.

“bu-milleti-kimse-yikamaz”.jpg

“BU MİLLETİ KİMSE YIKAMAZ”

“FETÖ’cüler kahrolsunlar, batsınlar, idam edilsinler” diyerek konuşmasına başlayan Behçet Türkaslan, “İçimize girip de kirli oyunlarını sergileyenler kahrı perişan olsunlar. Meydanlarda çocuk çoluk öyle bir beraberlik var ki bu milleti kimse yıkamaz. Annesi 1 aylık yavrusunu kucağına almış ve burada nöbet bekliyor. 15 Temmuz’da haberi aldığımızda sahaya indik. Günlerdir gözümüzü kırpmadan vatan nöbeti bekliyoruz. Devlet büyüklerimizden suçluların cezalandırılmasını temenni ediyoruz”dedi.

“misir-gibi-olmak-istemiyoruz”.jpg

“MISIR GİBİ OLMAK İSTEMİYORUZ”

Halkın birlik olarak bu belayı def etmeye çalıştığını söyleyen Mustafa Esen, “Henüz tam olarak bitmedi ama onun için uğraşıyoruz. Cumhurbaşkanımız ne zaman meydanları terk edin derse o zaman ayrılacağız. Bu talep gelmediği müddetçe buradayız. Meydanlarda Türk milleti görevini yapıyor. Dünyada bunun örneklerini görüyoruz. Mısır’da halk bir hafta süreyle sokağa çıktı. Bir hafta sonra evlerine gittiklerinde ikinci bir darbe girişimi oldu. Biz de bu başımıza gelmesin diye meydanları terk etmiyoruz. Nöbetimize devam ediyoruz. Bizim birliğimiz tüm islam ülkelerine örnek oluyor. 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanımızın sesini duyana kadar bir tedirginliğimiz vardı ancak onu sağ salim görünce sevindik ve meydanlara indik” ifadelerini kullandı.

“yillarca-meydanda-kalmaya-raziyiz”.jpg

“YILLARCA MEYDANDA KALMAYA RAZIYIZ”

“Halk bütünüyle hiçbir parti gözetmeksizin bu darbe girişimine tepkisini gösterdi” diyen Ramazan Özdemir, “Bu vatan kanla alındı. Canlar verildi. Türkiye’yi kolay bir şekilde hiç kimseye vermeyiz. Canımızı veririz, vatanımızı teslim etmeyiz. Gençlerimiz bilinçli, eğitimli. Teknolojinin vermiş olduğu imkanlarla sosyal medya, televizyon, radyo ve benzeri iletişim araçlarının yayınlarıyla halk bu konuda bir anda haberdar oldu. Televizyonlarda seyrettik. Ben o tankın altında kalmak istedim. Ama nasip olmadı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu olaylardan milletimizin erken haberdar olması ve Başkomutanımızın insanlara çağrısı bu darbe girişimini engelledi. Şuandaki manzara bütünüyle her şeyi ifade ediyor. Gerekirse yıllarca burada kalmaya razıyız. Evlatlarımızın daha rahat yaşaması için her şeye katlanırız. Yeter ki Allah milletimize zeval vermesin” şeklinde konuştu.

“hainler-amaclarina-ulasamayacaklar”.jpg

“HAİNLER AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAKLAR”

“FETÖ’cüler herkesi dinlemişler. Bir de Allah’ı dinleselerdi bunlar olmazdı” ifadelerini kullanan Necmettin Bayrakçı, “Ne kadar hesap-kitap yapsanız da hesabınızın üstüne hesap yapan bir Allah vardır. Neticede O’nun dediği olur. Bugün de o olmuştur. Türkiye’deki bütünlük inşallah İslam ülkelerine örnek teşkil eder. Allah’tan temennimiz bir daha böyle olayların başımıza gelmemesi. Türkiye dik duruşunu sürdürdüğü müddetçe hainlerin amaçlarına ulaşamayacağına inanıyorum” dedi.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU - YENİ HABER GAZETESİ