Çankaya Belediyesince 617 bebek hediyelerle karşılandı

Çankaya Belediyesinin “Hoş Geldin Bebek” projesi kapsamında 2017'de dünyaya gelen 617 bebeğe hediye seti verildi
Çankaya Belediyesince 617 bebek hediyelerle karşılandı

ANKARA (AA) - "Hoş Geldin Bebek" projesi kapsamında Çankaya’da 2017 yılında dünyaya gelen 617 bebek Çankaya Belediyesince hediyelerle karşıladı.

Çankaya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, bir yıl önce başlatılan “Hoş Geldin Bebek” projesi kapsamında 2017 başından bu yana 617 bebeğe "Hoş Geldin Bebek" seti hediye edildi.

Belediye sağlık ekipleri, 3-6 aylık bebek ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik setle birlikte, varsa ailenin diğer çocuklarına da Çankaya Çocuk Kitapları serisi ve kırtasiye seti hediye ediyor. Bu kapsamda 2017'de 155 kitap, 36 kırtasiye seti dağıtıldı.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in kutlama kartını da aileye ileten sağlık ekipleri, ebeveynlere bebek bakımı ve sağlık durumları hakkında karşılaşılabilecek sorunlara ilişkin genel bilgilendirme de yapıyor. Sağlık durumu takibinin de yapıldığı proje kapsamında 2017'de, yardım talep eden 595 aile bilgilendirildi.

- "Çankayalı bebeklerin geleceği için çalışmaya devam"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, yeni doğan her bebeğin gelecek için yeni bir umut olduğunu ve çalışmalarını geleceğe umutla bakan bir anlayışla sürdürdüklerini belirtti.

Taşdelen, “Göreve geldiğimde halkıyla bütünleşmiş, arasında duvarları olmayan bir belediye yaratma ve 'önce insan' diyen bir felsefeyle çalışacağımız sözünü vermiştim. Bugüne geldiğimizde halkımıza her açıdan verdiğimiz sözü tutuyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Çankaya için Çankayalılar için yapımını sürdürdüğümüz yeni eserlerimiz var. 2018 yılında da her insanımıza dokunacak eserlerimizin açılışını yapacağız. Çankaya’da dünyaya gelen bebeklerin geleceği için çok çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Çankaya Belediyesinin "Hoş Geldin Bebek" setini talep eden vatandaşlar, 0312 458 89 00 /1167 (dahili) numaralı telefonu arayarak bilgi alabilecek.

Kaynak: