Çankırı’da çeltik hasadı başladı

Türkiye'nin önemli çeltik üretim merkezlerinden biri olan Çankırı'da çeltik hasadı başladı.
Çankırı’da çeltik hasadı başladı

Türkiye'nin önemli çeltik üretim merkezlerinden biri olan Çankırı'da çeltik hasadı başladı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, gazetecilere yaptığı açıklamada bölgede hasadın sorunsuz bir şekilde başladığını söyledi. Çankırı'da önemli çeltik ekim alanlarının bulunduğunu belirten Gamzeli, Çankırı merkezin yanı sıra Kızılırmak ve Ilgaz ilçelerinde çeltik ekimi yapıldığını ifade etti.

Çiftçilerin 7 ay boyunca emek sarf edip, alın teri dökerek bugünü beklediğini aktaran Gamzeli, "Çeltik, çiftçilerimiz için diğer ürünlerden daha zahmetli, daha maliyetli bir üründür. Çiftçilerimiz uzun ve meşakkatli geçen bir çalışma döneminin ardından hasat dönemine geldi" dedi.

Verimin şu ana kadar iyi olduğunu dile getiren Gamzeli, "Hasadın yapıldığı yerlerde verimin iyi olduğunu görüyoruz. Şuana kadar hasat yapılan yerlerde dekara 800 kilo civarında ürün alıyoruz. Çiftçilerimiz verimden memnun" diye konuştu. İl genelinde yaklaşık 23 bin dekar alanda ekim yapıldığını anlatan Gamzeli, "Çankırı genelinde yıllık yaklaşık 19 bin ton çeltik üretimi oluyor. Bu sene de benzer bir durum ortaya çıkar diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Çeltik üreticilerinden Atila Erdoğan ise Türkiye'de en geç hasadın Çankırı'da başladığını söyledi.

Fiyat konusunun netleşmediğini vurgulayan Erdoğan, "Ürünlerimiz şuanda dekara 700-800 kilo çeltik veriyor. Verimden memnunuz. Şuana kadar fiyat belli olmadı, fiyatların belli olmasını talep ediyoruz" dedi.

Kaynak: