Cansuyu Derneğinden Çad'da kurban yardımı

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince, Orta Afrika ülkelerinden Çad'da kesilen 310 büyükbaş kurban eti dağıtıldı.
Cansuyu Derneğinden Çad'da kurban yardımı

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince, Orta Afrika ülkesi Çad'daki Müslümanlara Türkiye’den gönderilen kurban yardımları ulaştırıldı.

Kurban organizasyonu kapsamında kentte bulunan Cansuyu Derneği heyeti, kırsal kesimlerde vekaletle kesilen 310 büyük baş kurban etini ihtiyaç sahibi ailelere dağıttı.

Heyet, kurban etlerini ulaştırmak üzere gittiği köylerde çocuklara şeker ve balon dağıttı, köylülerle sohbet etti. Başkent Encemine'de tek başına 300 yetime bakan bir kadını ziyaret eden heyet, yetimlerin payın düşen kurban etlerini teslim etti.

Cansuyu Çad sorumlusu Bilal Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bağışçıların kendilerine emanet ettiği kurbanları sorunsuz olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Çad'ın dünyanın en yoksul 4. ülkesi olduğuna değinen Aydın, "Buna rağmen getirdiğimiz yardımlardan çok, onlar için buraya gelmemiz ve Türkiye'nin onları düşünmüş olması kendilerini mutlu etti. Onların yüzlerindeki tebessümü görmemiz de bizi ziyadesiyle memnun etti." ifadelerini kullandı.