CarrefourSA’dan kırtasiye malzemelerine ikinci test

Yeni eğitim-öğretim dönemi öncesi bir ilke imza atarak Avrupa Birliği mevzuatlarına uygun kırtasiye malzemelerini satışa sunan CarrefourSA, bu ürünleri bir kez daha test ettirdi.
CarrefourSA’dan kırtasiye malzemelerine ikinci test

CarrefourSA, 2016 - 2017 Eğitim ve Öğretim Dönemi öncesinde öğrencilerin her türlü okul ihtiyacını karşılayacak tüm kırtasiye ürünleri için hazırlıklarını tamamladı. Öğrenci ve velilerin okul alışverişi için tercih edeceği adreslerden biri olacak olan Carrefoursa, Avrupa Birliği mevzuatlarına uygun olarak satışa sunduğu kırtasiye malzemelerini ayrıca, bağımsız bir kuruluş olan İntertek laboratuarlarında da test ettirdi.

Öğrenci ve velilere güvenilir ve kaliteli bir hizmet vermeyi amaçlayan firma tarafından yaptırılan çalışma; risk analizine göre belirlenen beslenme çantası, sırt çantası, kalem kutusu, matara, defter, silgi, kalemler, pastel boya, kuru boya, sulu boya, guaj boya, oyun hamuru, yapıştırıcı ürünlerinden oluşan 200 ürünün yönetmelikler kapsamında belirlenen kimyasal analizleri uluslararası akreditasyon belgesine sahip İntertek laboratuvarlarında gerçekleştirildi. Test sonuçlarına göre ürünlerin normal kullanım koşullarında ve amaç dışı kullanımı durumunda (kalem ya da diğer malzemelerin çocuklar tarafından ağza sokulması, emilmesi, yapıştırıcıların özellikle koklanması gibi) genel sağlık riski değerlendirmesi Avrupa Kayıtlı (E.R.T.) uzman toksikolog tarafından yapıldı.

Onaylanmayan ürünlere raflarda yer yok

Sağlık riski değerlendirmesinde analizi yaptırılan kimyasal maddelerin bilimsel çalışmalarla kanıtlanmış verilerine dayanarak, öngörülen ve beklenen kullanım koşullarında ve amaç dışı kullanım durumunda, ayrıca tüm ürünlere toplam maruz kalma durumunda insan sağlığı üzerinde risk oluşturup oluşturmadıkları değerlendirildi ve raporlandı. Gerçekleştirilen sağlık risk değerlendirmelerine göre ağır metaller, toksik elementler, azo-boyar maddeler ve primer aminler, toplam fitalat, VOC ve toplam kadmiyumun çalışmaya dahil edilen ürünlerde belirlenen miktarları, insan sağlığı açısından herhangi bir risk oluşturmadığı saptandı. CarrefourSA, yapılan çalışmada onaylanmayan hiçbir ürünü raflarına almadı.

"Ailelerin CarrefourSA'dan yapacakları alışverişlerde içleri rahat olsun"

Okul alışverişinde güvenli ürün seçiminin önemine vurgu yapan CarrefourSA Genel Müdürü Hakan Ergin, "CarrefourSA olarak kırtasiye malzemeleri konusunda çocuklarımızın sağlıklarına en üst seviyede önem veriyoruz. Çocuklarımız bizim geleceğimiz bu nedenle onlar için zararlı olabilecek tüm ürünleri raflarımızın dışında bıraktık. Türkiye'de maalesef çocukların sağlıklarını olumsuz etkileyecek maddeleri limitlerin üzerinde içeren ürünler halen satılabiliyor. Bu tablo çok üzücü. Biz CarrefourSA olarak bu konuya bir kez daha dikkat çekmek adına bir ilke imza atarak 200 üründe özel analiz yaptırdık. Analiz aşamasında fitalat, azo boyar maddeler, ağır metal ve diğer elementlere göre analiz yapıldı. Örneğin, fitalatlar limit dışı kullanımda çocuklarımızda cinsel gelişim bozukluklarına neden olabiliyor. Analiz sonucuna göre satışını yaptığımız hiçbir ürün, sağlık açısından riskli bulunmadı. Anne babalar okul alışverişinde gönül rahatlığıyla CarrefourSA'yı tercih edebilir, içlerini rahat tutabilirler" şeklinde konuştu.

CarrefourSA'dan okul alışverişine özel kampanya ve reklam filmi

Okul alışverişinde veli ve öğrencilere özel bir kampanya sunan CarrefourSA, marketlerinden okul çantası alan veli ve öğrencilere yüzde 25'lik okul alışverişi indirimi sağlayacak.

Güvenli okul alışverişine özel bir reklam filmi de hazırlayan firma bu filmde, zararlı madde tehlikesi olmayan, çocuk sağlığını tehdit etmeyen okul ürünlerinin CarrefourSA'lardan temin edilebileceği anlatılıyor. Anne babalara CarrefourSA marketlerden yapılacak okul alışverişlerinde içiniz rahat olsun mesajı veriliyor. Filmde ayrıca okul dönemi ile ilgili bilgilere de yer veriliyor.

Kaynak: